Ιαπωνία: Ανησυχία για το σπάνιο βακτήριο που «τρώει τη σάρκα» – Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα

Η ασθένεια μπορεί να επιφέρει τον θάνατο ακόμα και σε 48 ώρες – Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές στην Ιαπωνία

Μια ασθένεια που προκαλείται από ένα σπάνιο βακτήριο που καταστρέφει τον ιστό, εξαπλώνεται στην Ιαπωνία έπειτα από τη χαλάρωση των περιορισμών που είχαν εφαρμοστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊό.

Τα κρούσματα του συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ (STSS), έφτασαν τα 977 φέτος έως τις 2 Ιουνίου, υψηλότερα από το ρεκόρ των 941 μολύνσεων που αναφέρθηκαν για όλο το περασμένο έτος, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων, το οποίο παρακολουθεί τα κρούσματα της νόσου από το 1999.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Σπάνια βακτήρια που βλάπτουν τους ιστούς εξαπλώνονται στην Ιαπωνία» η ιστοσελίδα japantimes, o στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (GAS) συνήθως προκαλεί πρήξιμο και πονόλαιμο στα παιδιά που είναι γνωστός ως «στρεπτόκοκκος», αλλά ορισμένοι τύποι βακτηρίων μπορεί να οδηγήσουν σε ταχεία ανάπτυξη συμπτωμάτων, όπως πόνο στα άκρα και πρήξιμο, πυρετό, χαμηλή αρτηριακή πίεση, που μπορούν να ακολουθηθούν από νέκρωση, αναπνευστικά προβλήματα, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο. Τα άτομα άνω των 50 ετών είναι πιο επιρρεπή στη νόσο.

«Με τον τρέχοντα ρυθμό λοιμώξεων, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιαπωνία θα μπορούσε να φτάσει τα 2.500 φέτος, με ποσοστό θνησιμότητας 30%», δήλωσε ο Ken Kikuchi, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Γυναικείο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

«Οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν μέσα σε 48 ώρες», είπε ο Kikuchi. «Μόλις ένας ασθενής παρατηρήσει πρήξιμο στο πόδι (του) το πρωί, μπορεί να επεκταθεί στο γόνατο μέχρι το μεσημέρι και μπορεί να πεθάνει μέσα σε 48 ώρες».

Αλλά κι άλλες χώρες έχουν καταγράψει πρόσφατα κρούσματα. Στα τέλη του 2022, τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκά έθνη ανέφεραν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αύξηση των κρουσμάτων της νόσου του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α (iGAS), η οποία περιλαμβάνει το STSS.

The post Ιαπωνία: Ανησυχία για το σπάνιο βακτήριο που «τρώει τη σάρκα» – Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

15 κόλπα που θα σε μετατρέψουν σε… guru της επικοινωνίας

Παραλίγο τραγωδια στην Πρέβεζα: 6χρονο παιδί παραλίγο να πνιγεί σε πισίνα ξενοδοχείου

Τα μυστικά που κάθε επιτυχημένο ζευγάρι γνωρίζει για τα χρήματα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More