YouTube: Απαγορεύει στους ανηλίκους πρόσβαση σε βίντεο με όπλα

Απόφαση-σταθμός από την δημοφιλή πλατφόρμα video

Τέλος στη χρήση video από ανήλικους, στα οποία φαίνονται όπλα, έβαλε το YouTube.

«Από τις 18 Ιουνίου 2024, συγκεκριμένο περιεχόμενο που δείχνει πώς να αφαιρέσετε συσκευές ασφαλείας θα απαγορεύεται», αναφέρει δήλωση αποποίησης ευθύνης στη σελίδα πολιτικής του YouTube για τα πυροβόλα όπλα. «Το περιεχόμενο που δείχνει τη χρήση αυτοσχέδιων πυροβόλων όπλων, αυτόματων πυροβόλων όπλων και ορισμένων αξεσουάρ πυροβόλων όπλων θα υπόκειται σε περιορισμό ηλικίας», προστίθεται.

Σε μια δήλωση στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget, ο εκπρόσωπος του YouTube, Χαβιέρ Ερνάντες, έγραψε: «Αυτές οι ενημερώσεις στην πολιτική μας για τα πυροβόλα όπλα αποτελούν μέρος των συνεχών προσπαθειών μας να διατηρήσουμε πολιτικές που αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατάσταση του περιεχομένου στο YouTube. Για παράδειγμα, η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει γίνει πιο εύκολα διαθέσιμη τα τελευταία χρόνια, επομένως επεκτείνουμε τους περιορισμούς μας σε περιεχόμενο που περιλαμβάνει αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα. Επανεξετάζουμε τακτικά τις οδηγίες μας και συμβουλευόμαστε εξωτερικούς ειδικούς για να βεβαιωθούμε ότι βάζουμε τα σωστά όρια».

Το YouTube πρόσθεσε ότι οι απαγορεύσεις θα ισχύουν για την πραγματική χρήση πυροβόλων όπλων και δεν θα αφορούν βιντεοπαιχνίδια, κινηματογραφικά κλιπ ή άλλο καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να κάνει εξαιρέσεις για περιεχόμενο που είναι προς το δημόσιο συμφέρον, όπως στρατιωτικό ή αστυνομικό υλικό, ειδήσεις ή βίντεο από εμπόλεμη ζώνη.

The post YouTube: Απαγορεύει στους ανηλίκους πρόσβαση σε βίντεο με όπλα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πυρκαγιά στο Πανόραμα Διδυμοτείχου

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον δήμο Αθηναίων λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Ψυχικό: «Ήταν 12,5 χρόνια στην φυλακή και παρέμεινε παραβατικός» – Νέα αποκάλυψη για τον 44χρονο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More