Trooping the Colour: Έφτασε η μεγάλη μέρα για το Μπάκιγχαμ – Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ

 Κέιτ Μίντλετον:Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς στο ημερολόγιο της βασιλικής οικογένειας είναι το Trooping the Colour, η παρέλαση για τα γενέθλια του Βασιλιά Καρόλου. Γιατί το φετινό «ραντεβού» θα είναι διαφορετικό

Η σημερινή παρέλαση Trooping the Colour θα είναι διαφορετική, δεδομένου ότι ο Βασιλιάς Κάρολος όπως και η πριγκίπισσα Κέιτ νοσηλεύονται με καρκίνο, είδηση που αλλάζει φέτος τον προγραμματισμό για το λαμπερό σόου και ρίχνει βαριά σκιά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο μονάρχης έχει ήδη λάβει άδεια από τους γιατρούς του να παρευρεθεί, δεν είναι σαφές όμως εάν η νύφη του Κέιτ θα κάνει το ίδιο, με αποτέλεσμα μέχρι την τελευταία στιγμή οι Βρετανοί να αναρωτιούνται.

Η παρέλαση των γενεθλίων του Βασιλιά -γνωστή ως Trooping the Color- είναι μια τελετουργική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο κάθε χρόνο με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να συγκεντρώνονται παραδοσιακά για μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι ο 75χρονος Κάρολος θα συμμετάσχει στην πομπή, αλλά εν μέσω της συνεχιζόμενης θεραπείας του για τον καρκίνο, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά φέτος σε άμαξα και όχι σε άλογο.

Από το 1748, η παρέλαση σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια του κυρίαρχου, τα οποία γιορτάζει κανονικά στις 14 Νοεμβρίου. Το 2023, ο βασιλιάς συμμετείχε στην πρώτη παρέλαση κατά τη βασιλεία του, και έγινε ο πρώτος μονάρχης που εμφανίστηκε σε άλογο από την τελευταία φορά που το είχε κάνει η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1986.

Η φετινή παρέλαση πραγματοποιείται σήμερα (15/6) από τις 10 το πρωί έως τις 12.25, με τις εντυπωσιακές επιδείξεις των πιλότων να είναι προγραμματισμένο για τη 13:00 (τοπική ώρα). Θα παρελάσουν περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί που θα ενωθούν σε μια μεγάλη επίδειξη στρατιωτικής ακρίβειας, ιππασίας και μεγαλοπρέπειας.

Η τελετή χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα ή νωρίτερα, όταν τα χρώματα (σημαίες) του τάγματος μεταφέρονταν (ή «στρατεύονταν») στις τάξεις έτσι ώστε να μπορούν να φαίνονται και να αναγνωρίζονται από τους στρατιώτες. Η πομπή ξεκινά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ταξιδεύει στο Mall μέχρι την παρέλαση των φρουρών αλόγων στο Whitehall. Ο βασιλιάς Κάρολος θα επιθεωρήσει τους στρατιώτες και θα χαιρετήσει από την άμαξα του, πριν οδηγήσει τα στρατεύματα σε μια παρέλαση πίσω στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η εκδήλωση τελειώνει με τη βασιλική οικογένεια να παρακολουθεί τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία να «περνάει» από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ. Ενώ ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα είναι παρόντες, το παλάτι δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συμμετάσχουν φέτος. Δεν είναι γνωστό εάν θα παρευρεθεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο και αν θα συμμετάσχουν σε αυτό το στάδιο ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις.

Η Κέιτ Μίντλετον άφησε να εννοηθεί μια πιθανή επιστροφή στη δημόσια ζωή αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού επιβεβαιώθηκε ότι τα στρατιωτικά άλογα που δραπέτευσαν πρόσφατα προκαλώντας χάος στο Λονδίνο θα λάβουν μέρος στο Trooping the Colour.

Η Κέιτ Μίντλετον, η οποία είναι η επίτιμη συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς, έγραψε εν όψει μίας πρόσφατης πρόβας τζενεράλε: «Παρακαλώ, μεταβιβάστε τη συγγνώμη μου σε ολόκληρο το Σύνταγμα, ωστόσο, ελπίζω ότι θα μπορέσω να σας εκπροσωπήσω όλους για άλλη μια φορά πολύ σύντομα».

Φυσικά, η επιστροφή της μελλοντικής βασίλισσας στα κοινά αναμένεται να γίνει πρωτοσέλιδο. «Αν η Kέιτ εμφανιζόταν στο μπαλκόνι, σίγουρα θα κυριαρχούσε στις ειδήσεις», εξήγησε η γκουρού δημοσίων σχέσεων Rhea Freeman στο GB News. «Αλλά από όλα όσα διάβασα και είδα, θα φανταζόμουν ότι ο Βασιλιάς θα χαιρόταν ιδιαίτερα που θα την είχε εκεί».

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο, ενώ η αποκάλυψη της Μίντλετον έγινε τον Μάρτιο μετά από μήνες φημών και θεωριών συνωμοσίας. Η μοναρχίας κλονίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της ταραγμένης περιόδου λόγω του μειωμένου αριθμού μελών που ήταν σε θέση να εργαστούν. Ωστόσο, εάν η Μίντλετον επιστρέψει πράγματι για το Trooping the Colour, η παρουσία της λένε οι αναλυτές θα μπορούσε να είναι συμβολική για το μέλλον της «εταιρείας» όπως λένε στη Βρετανία το παλάτι.

Πηγή

The post Trooping the Colour: Έφτασε η μεγάλη μέρα για το Μπάκιγχαμ – Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τουρκία: 11 τραυματίες σε ατύχημα σε κυλιόμενες σκάλες στο μετρό της Σμύρνης – Δείτε το βίντεο

Στύση: Πώς επηρεάζεται από τη στοματική υγεία του άνδρα

Απίστευτο: Σμήνος πεταλούδων πέταξε 4.200 χιλιόμετρα πάνω από τον Ατλαντικό χωρίς να σταματήσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More