R.E.M.: Ξανά μαζί μετά από 17 χρόνια

Οι R.E.M. βρέθηκαν ξανά μαζί στην ίδια σκηνή μετά από 17 χρόνια για την τελετή ένταξής τους στο Songwriters Hall of Fame

«Θα πρέπει να πέσει κομήτης στη Γη για να επανασυνδεθούμε», έλεγαν πριν λίγες ημέρες αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να έρθει το τέλος του κόσμου καθώς χθες Πέμπτη οι R.E.M., το δημοφιλές συγκρότημα από την Αθήνα της Τζόρτζια, ερμήνευσαν ακουστικά το «Losing my religion» με την αυθεντική τους σύνθεση, τους Μάικλ Στάιπ, Μάικ Μιλς, Πίτερ Μπακ και Μπιλ Μπέρι. Τη μοναδική τους από το 2007 και 13 χρόνια μετά τη διάλυσή τους το 2011. Η αφορμή ήταν η ένταξη του γκρουπ στο Songwriters Hall of Fame που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Ως γνωστόν, ο ντράμερ Μπιλ Μπέρι αποχώρησε από τους R.E.M. για λόγους υγείας αλλά έπαιξε μαζί τους στη σκηνή αργότερα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Το να γράφουμε τραγούδια και να έχουμε έναν κατάλογο ενός έργου για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι, που βρίσκεται στη διάθεση του κόσμου για πάντα, είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό πράγμα σε όσα κάναμε», έλεγε ο Μάικλ Στιπ στην τελετή ένταξης. «Το αμέσως πιο σημαντικό είναι ότι μετά από όλες αυτές τις δεκαετίες καταφέραμε να μείνουμε φίλοι και μάλιστα αγαπημένοι. Είμαστε τέσσερις άνθρωποι που πολύ νωρίς στην πορεία μας αποφασίσαμε ότι εμείς θα είμαστε οι ιδιοκτήτες του έργου μας και θα μοιραζόμαστε τα δικαιώματα ισότιμα. Ενας για όλους και όλοι για έναν», πρόσθεσε.

Οι R.E.M. έδωσαν και μια αποκλειστική συνέντευξη στο CBS, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, όπου μίλησαν για μια σειρά από θέματα όπως τη μεγάλη επιτυχία τους, «Losing my religion». «Το αγαπώ αυτό το τραγούδι αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα γινόταν επιτυχία. Είναι σαν τις μέλισσες. Δεν θα έπρεπε να πετάνε. Το κομμάτι αυτό δεν θα έπρεπε να έχει γίνει επιτυχία», ισχυρίσθηκε ο Μάικλ Στάιπ. Από την πλευρά του, ο Μπιλ Μπέρι μίλησε για το θέμα της υγείας του που τον οδήγησε στην έξοδο από το συγκρότημα. «Το συμβάν στην Ελβετία, το ανεύρυσμα και η επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση μείωσαν την ενέργειά μου. Μετά από αυτό δεν είχα την ίδια διάθεση για να παίζω μουσική ζωντανά με το γκρουπ», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μετάνιωσα τότε που έφυγα αλλά το μετάνιωσα αργότερα».

Πηγή

The post R.E.M.: Ξανά μαζί μετά από 17 χρόνια first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πρόσκληση για κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία με την 2024 Γ’/ΕΣΣΟ

Ιράκ: Εντοπίστηκαν έξι αυτοσχέδιες βόμβες στο ιστορικό τζαμί Αλ Νουρί της Μοσούλης

Σε κατάσταση συναγερμού οι χώρες της Καραϊβικής για τον τυφώνα Μπέριλ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More