Τραμπ: Το δώρο-έκπληξη που έλαβε για τα 78α γενέθλιά του – Μία θερμή χειραψία που περίμενε καιρό

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε το δώρο για τα 78α γενέθλιά του μια ημέρα νωρίτερα. Ήταν μία χειραψία από τον επί χρόνια σκληρό επικριτή του, τον ηγέτη της μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ

Ο Ντόναλντ Τραμπ που κλείνει σήμερα (14/6) τα 78 του χρόνια, πήρε το δώρο για τα γενέθλιά του μια μέρα νωρίτερα και δεν ήταν άλλο από μια χειραψία από τον επί χρόνια σκληρό επικριτή του, τον ηγέτη της μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ, σε μία συμβολική χειρονομία που δείχνει την πλήρη υποταγή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στον προεδρικό του υποψήφιο.

Ο δύο φορές παραπεμφθείς 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος καταδικάστηκε πρόφατα για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς επέστρεψε στο Καπιτώλιο χθες για πρώτη φορά από τότε που οι υποστηρικτές του ξυλοκόπησαν αστυνομικούς και διέλυσαν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Θέλοντας να ευχαριστήσουν το φαβορί τους για τις προεδρικές και να δημιουργήσουν έναν αισιόδοξο οιωνό για τις κάλπες του Νοεμβρίου, τα μέλη της Βουλής απέτισαν φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο με ένα ρόπαλο και μια μπάλα από τη νίκη τους ενάντια στους Δημοκρατικούς στον ετήσιο αγώνα μπέιζμπολ του Κογκρέσου την Τετάρτη (12/6) Υπήρχε μια ευδιάκριτη εντύπωση υφισταμένων που αποτίουν φόρο τιμής σε έναν ισχυρό ηγέτη.

Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τη Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, πρώην αντίπαλος που θεωρείται πλέον πιθανός υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έκανε λόγο για «επανασύνδεση της ομάδας» αφότου οι γερουσιαστές του κόμματος «αγκάλιασαν» τον Τραμπ μόλις δύο εβδομάδες αφότου έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που καταδικάστηκε για έγκλημα.

Ένας άλλος εχθρός του πρώην προέδρου το 2016, ο γερουσιαστής από το Τέξας Τεντ Κρουζ, ο οποίος είχε δεχθεί προσβολές από τον Τραμπ, στάθηκε για να τον χειροκροτήσει. Αλλά η πιο εντυπωσιακή εικόνα της ημέρας ήταν μια χειραψία μεταξύ του MακΚόνελ και του πρώην προέδρου που αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία από τον Doug Mills των New York Times που συνοψίζει μια εποχή.

Ο βετεράνος γερουσιαστής από το Κεντάκι δεν έκρυψε ποτέ την περιφρόνησή του για τον Τραμπ, αν και πάντα προσπαθούσε να διατηρήσει τη δική του εξουσία και δεν έλαβε μέτρα για να τον καταδικάσει σε δίκες της Γερουσίας μετά τις δύο παραπομπές του. Η αντιπάθεια ήταν αμοιβαία, με τον πρώην πρόεδρο να κατηγορεί τον MακΚόνελ σε συγκεντρώσεις και να κάνει προσβλητικά σχόλια για τη σύζυγο του, την πρώην υπουργό Μεταφορών Ελέν Τσάο.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο MακΚόνελ είπε: «Ο όχλος τροφοδοτήθηκε με ψέματα. Τους προκάλεσε ο πρόεδρος». Είπε ότι ο Τραμπ ήταν ηθικά και πρακτικά υπεύθυνος για την επίθεση στο Καπιτώλιο. Την Πέμπτη, αφού συνάντησε τον Τραμπ για πρώτη φορά από εκείνη την ημέρα, εξήρε την «εντελώς θετική» συνάντησή τους, κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος έσφιξε το χέρι του ΜακΚόνελ με τα δύο δικά του.

Η συνάντησή τους ήταν εμβληματική για μια μέρα που ο Τραμπ χορογράφησε προσεκτικά για να δείξει την ενότητα στο κόμμα του, παρά τις χιλιάδες ψήφους που έλαβε στις προκριματικές εκλογές του GOP η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα Νίκι Χάλεϊ, μήνες αφότου ανέστειλε την εκστρατεία της. «Υπάρχει τρομερή ενότητα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», είπε ο πρώην πρόεδρος. «Θέλουμε να δούμε σύνορα. Θέλουμε να δούμε ισχυρό στρατό. Θέλουμε να δούμε τα χρήματα να μην σπαταλούνται σε όλο τον κόσμο».

Η επίδειξη παντοδυναμίας του Τραμπ στο κόμμα του ήταν ένα παράδειγμα της ισχύος που λατρεύει, η οποία συχνά απαιτεί υποταγή, σημειώνει το CNN. Και έδειξε επίσης τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Ρεπουμπλικάνοι που θέλουν να διατηρήσουν τη δική τους εξουσία. Οι βουλευτές που στάθηκαν στο πλευρό του Τραμπ δεν το έκαναν απαραίτητα επειδή τους αρέσει. Η τεράστια δημοτικότητά του στη βάση του GOP σημαίνει ότι γνωρίζουν ότι μπορούν να αποχαιρετήσουν το πολιτικό τους μέλλον εάν δεν το κάνουν.

Πηγή

The post Τραμπ: Το δώρο-έκπληξη που έλαβε για τα 78α γενέθλιά του – Μία θερμή χειραψία που περίμενε καιρό first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αττική: Συνελήφθη 24χρονος για εκδικητική πορνογραφία

Κουνέλα στην κυριολεξία! Αυτή η γυναίκα έχει… 44 παιδιά (vid)

Tips για πιο ευχάριστη γυμναστική στο σπίτι σας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More