Βίντεο που κόβει την ανάσα – Η στιγμή που λευκός καρχαρίας κατασπαράζει καρχαρία (Σκληρές εικόνες)

Οι θανατηφόρες επιθέσεις ανάμεσα στους καρχαρίες μετρούν εκατομμύρια χρόνια

Δύο μεγάλοι λευκοί καρχαρίες κατασπάραξαν ο ένας τον άλλον με τη στιγμή να καταγράφεται σε βίντεο του National Geographic.

Η εκπομπή του National Geographic, το Cannibal Sharks, προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2019 και διερεύνησε τις αυξανόμενες αναφορές για τα αρπακτικά που «ορμούν» στο δικό τους είδος.

Το εν λόγω βίντεο όμως είναι ιδιαίτερα σπάνιο, ενώ ο καθηγητής Μαρκ Μίκαν, από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο για τη Θαλάσσια Επιστήμη, προειδοποίησε τους ανθρώπους ότι δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη επίθεση. Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν είναι μόνο ένας “απατεώνας” καρχαρίας που επιτίθεται σε άλλους ή ακόμη ένα συγκεκριμένο είδος καρχαρία που επιτίθεται, αλλά πολλοί διαφορετικοί καρχαρίες που στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου».

Μάλιστα, μία άλλη ανατριχιαστική εικόνα έδειξε ένα πτώμα λευκού καρχαρία, μήκους περίπου 3,5 μέτρων, που είχε σχεδόν κοπεί στη μέση από έναν «συγγενή» του.

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι όλο και περισσότερα από αυτά τα πτώματα ανασύρονται από τον ωκεανό γύρω από τη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, με μερικά να έχουν τραυματιστεί τόσο βαριά, που το κεφάλι τους είναι το μόνο που έχει μείνει απείρακτο.

Επίσης, ο καθηγητής Μίκαν έχει βρει μια πιθανή εξήγηση αναφορικά με το γιατί οι καρχαρίες μπορεί να πραγματοποιούν επιθέσεις μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει πως τα αρπακτικά μένουν μακριά από τους κολυμβητές. Σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας της Χρυσής Ακτής, αναπτύσσονται δίχτυα και πετονιές, ωστόσο, οι παγιδευμένοι καρχαρίες εκπέμπουν σήματα κινδύνου τα οποία στη συνέχεια συλλαμβάνονται από άλλους καρχαρίες που δεν αρνούνται ένα… δωρεάν γεύμα.

Πηγή: SWNS

Εξετάζοντας μια φωτογραφία του καρχαρία με δύο τεράστια δαγκώματα, ο καθηγητής Μίκαν είπε: «Πρόκειται για έναν τεράστιο καρχαρία. Είναι περίπου 3,5 μέτρων, αλλά κοιτάξτε το μέγεθος αυτού του δαγκώματος, είναι τόσο μεγάλο!»

Και νέα έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο, καθώς οι καρχαρίες επιτίθενται και τρώνε ο ένας τον άλλο για πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια. Μάλιστα, στοιχεία από απολιθωμένο καρχαρία, τους είδους «ορθάκανθος» πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια, βρέθηκε ότι περιείχε δόντια μωρού καρχαρία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «αυτό δείχνει ότι πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια αυτοί ήταν καρχαρίες κανίβαλοι».

*Με πληροφορίες από ladbible

The post Βίντεο που κόβει την ανάσα – Η στιγμή που λευκός καρχαρίας κατασπαράζει καρχαρία (Σκληρές εικόνες) first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Συναγερμός στις Βερσαλλίες – Εκκενώνεται το παλάτι

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισαν «7» την εισήγηση για Κεντρική Επιτροπή

Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στον Σταύρο Δέμο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More