Μαντλίν ΜακΚάν: Τι αποκάλυψε η γερμανική αστυνομία 17 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Η Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο θέρετρο Praia da Luz στη δυτική ακτογραμμή Algarve της Πορτογαλίας στις 3 Μαΐου 2007.

Οι γονείς της 3χρονης, ο Gerry και η Kate McCann, άφησαν την ίδια και τα 2 ετών δίδυμα αδέρφια της σε ένα ξεκλείδωτο ενοικιαζόμενο σπίτι, ενώ έτρωγαν σε ένα εστιατόριο 130 μέτρα μακριά.

Όταν η μητέρα της Μαντλίν πήγε να ελέγξει τα παιδιά, η 3χρονη έλειπε.

Αρχικά, οι γονείς της ήταν ύποπτοι για την εξαφάνισή της, αλλά απαλλάχθηκαν από τις αρχές τον επόμενο χρόνο. Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς και γέννησε διάφορες θεωρίες για το τι συνέβη στο νεαρό κορίτσι.

Το 2011, οι βρετανικές αρχές ενδιαφέρθηκαν έντονα για την υπόθεση και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε τη διεξαγωγή βρετανικής έρευνας με την ονομασία Επιχείρηση Grange. Έκτοτε, μια ομάδα ντετέκτιβ έχει ερευνήσει 60 άτομα ενδιαφέροντος, έχει λάβει πάνω από χίλιες καταθέσεις και έχει εξετάσει αμέτρητες πιθανές θεάσεις της Μαντλίν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Guardian.

Νέα σημαντικά ευρήματα

Σε μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, η γερμανική αστυνομία αποκάλυψε την ανακάλυψη μιας σειράς ηλεκτρονικών μηνυμάτων που συνδέουν άμεσα τον Christian Brueckner με την εξαφάνιση του κοριτσιού στην Πορτογαλία το 2007.

Οι ερευνητές βρήκαν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν λογαριασμό Hotmail που χρησιμοποιούσε ο Brueckner, δήλωσε ο ερευνητής Titus Stampa σε δικαστήριο της Γερμανίας.

Ο Stampa δήλωσε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία δεν μπορούν να αποκαλυφθούν επειδή «σχετίζονται με τη δολοφονία» της Μαντλίν, περιέχουν κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεση.

Τα σοκαριστικά στοιχεία

Επιπλέον, βρέθηκε ένας δεύτερος λογαριασμός στον οποίο ο Brueckner μοιραζόταν πολυάριθμα βίντεο κακοποίησης παιδιών ηλικίας μόλις «τριών ή τεσσάρων ετών» με άλλους κακοποιητές. Αυτός ο λογαριασμός φέρεται να διαγράφηκε από τον Brueckner λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Σε μία από τις επικοινωνίες που ανακτήθηκαν, ο Brueckner περιέγραψε μια ανησυχητική φαντασίωση σχετικά με την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση ενός πεντάχρονου κοριτσιού και της μητέρας του, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες βίας και κτηνωδίας.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης «έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο» με περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία, αν και δεν διευκρινίστηκε αν περιείχε φωτογραφίες ή βίντεο που εμπλέκουν τον Brueckner στην υπόθεση της Μαντλίν.

Πρώτη φορά που αποκαλύπτονται άμεσα στοιχεία

Η ανακάλυψη αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που αποκαλύπτονται άμεσα στοιχεία που συνδέουν τον Brueckner με την εξαφάνιση της Μαντλίν, η οποία ήταν τριών ετών όταν εξαφανίστηκε από το θέρετρο Ocean Club στην Praia da Luz στις 3 Μαΐου 2007.

Ο Christian Brueckner, ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση McCann, δικάζεται από τον Φεβρουάριο στη Γερμανία για πολλαπλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού μιας γυναίκας στην Praia da Rocha το 2004 και της κακοποίησης ενός 14χρονου κοριτσιού και μιας γυναίκας 70 και 80 ετών στην Praia da Luz μεταξύ 2000 και 2006.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για έκθεση του εαυτού του και αυνανισμό μπροστά σε νεαρά κορίτσια και για προσβολή σωφρονιστικών υπαλλήλων στη Γερμανία.

Ο Brueckner, ο οποίος εκτίει ποινή στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Oldenburg, κατηγορήθηκε επίσημα για την υπόθεση της Μαντλίν το 2022.

Το κιτρινόλευκο φορτηγάκι του εντοπίστηκε κοντά στο συγκρότημα όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, ενισχύοντας τη σχέση του με την υπόθεση.

The post Μαντλίν ΜακΚάν: Τι αποκάλυψε η γερμανική αστυνομία 17 χρόνια μετά την εξαφάνισή της first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Μετακόμιση: Οργανώστε το σπίτι σας χωρίς άγχος

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Η Τζένιφερ Λο και ο Μπεν Άφλεκ χώρισαν τον Μάρτιο

Συναγερμός στις Βερσαλλίες – Εκκενώνεται το παλάτι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More