Πολιτικός «σεισμός» στη Γαλλία: Το παρακινδυνευμένο στοίχημα Μακρόν για πρόωρες κάλπες

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών αποτελεί τεράστια έκπληξη για τη Γαλλία, αλλά και τεράστιο κίνδυνο για τον ίδιο τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να έχει αντιδράσει διαφορετικά μετά το «χαστούκι» των Ευρωεκλογών. Θα μπορούσε απλώς να συνεχίσει, εξηγώντας τη μαζική νίκη της υπερσυντηρητικής δεξιάς ως μια «ευρωπαϊκή παρέκκλιση» που θα διορθωνόταν σε πιο σημαντικές εθνικές εκλογές.

Θα μπορούσε να εμπιστευτεί το επικείμενο Ευρωπαΐκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Euro) και πάνω από όλα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για να κρατήσει το μυαλό του κόσμου μακριά από την πολιτική για μερικούς μήνες. Έτσι τουλάχιστον πίστευαν οι Γάλλοι αναλυτές οτι θα χειριζόταν την πανωλεθρία του κόμματός του.

Αλλά μπορεί κανείς μόνο να υποθέσει ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε δει την ήττα να έρχεται και είχε σχεδιάσει την απάντησή του εκ των προτέρων. Σίγουρα, το αποτέλεσμα ήταν ένα σχεδόν ακριβές αντίγραφο των δημοσκοπήσεων, επομένως θα είχε άφθονο χρόνο για να εξετάσει τις επιλογές του.

Γεγονός είναι ότι έχει «κολλήσει«. Δεν έχει πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, επομένως η διεκπεραίωση οποιουδήποτε νομοσχεδίου είναι ήδη ένας αγώνας. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι πλέον τόσο ξεκάθαρα εναντίον του, οποιαδήποτε νέα νομοθεσία – για παράδειγμα ο επικείμενος προϋπολογισμός – θα μπορούσε να αποδειχθεί «εκρηκτική».

Προφανώς ο Γάλλος πρόεδρος ελπίζει ότι το κόμμα του «Αναγέννηση» θα μπορέσει να αντεπιτεθεί στις εκλογές της 30ης Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου. Ή ότι και άλλα κόμματα θα τα πάνε καλύτερα. Αλλά πρέπει να λάβει υπόψη ότι οι πιθανότητες ευνοούν μια άλλη νίκη για τον «Εθνικό Συναγερμό» ίσως όχι τόσο σαρωτική όσο η σημερινή, αλλά αρκετή για να γίνει το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο. Σε αυτό το σημείο μπορεί κάλλιστα η Γαλλία να αποκτήσει ως πρωθυπουργό τη Λεπέν. Η τον αρχηγό του κόμματος, Μπαρντελά.

Πηγή

The post Πολιτικός «σεισμός» στη Γαλλία: Το παρακινδυνευμένο στοίχημα Μακρόν για πρόωρες κάλπες first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τουρκία: 11 τραυματίες σε ατύχημα σε κυλιόμενες σκάλες στο μετρό της Σμύρνης – Δείτε το βίντεο

Στύση: Πώς επηρεάζεται από τη στοματική υγεία του άνδρα

Απίστευτο: Σμήνος πεταλούδων πέταξε 4.200 χιλιόμετρα πάνω από τον Ατλαντικό χωρίς να σταματήσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More