Μητροπολίτης Κερκύρας: Η νέα τάξη πραγμάτων δυστυχώς επηρέασε και την πατρίδα μας

Νέα παρέμβαση του Μητροπολίτη Κερκύρας 

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε στον ιερό ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγητρίας στο προάστιο της πόλεως, τον Βιρό.

Στην ως άνω ενορία, τοποθέτησε ο μητροπολίτης έναν νέο ιερέα, τον οποίο άχρι πρότινος, τον είχε αρκετό χρονικό διάστημα πρωτοδιάκονο του, τον ιερομόναχο π. Ανδρέα Γκιόκα.

Μεταξύ άλλων στην προσφώνηση του προς τον π. Ανδρέα, του μίλησε για τις πνευματικές δυσκολίες της εποχής, και του υπενθύμισε ότι ο λαός μας διψά για τον λόγο του Θεού, διότι η αδιαφορία των περασμένων εποχών, οδήγησε τους ανθρώπους στο ακατήχητο της ζωής τους, όπου οι άνθρωποι κινδυνεύουν να αλλοιώσουν το φρόνημα της πίστεως τους από τους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που δεν είναι μόνο ο άκρατος υλισμός, αλλά και το πνεύμα του μηδενισμού, το οποίο ενεφύσησε στις ψυχές των ανθρώπων
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη η σχηματιζόμενη νέα κατάσταση της νέας τάξης πραγμάτων, δυστυχώς επηρέασε και την πατρίδα μας.

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως η ύπαρξη πεντηκοστιανών, χιλιαστών κ. α., δηλώνει πως παρύσφρησαν στο κενό της διδασκαλίας, και ο σύγχρονος ποιμένας καλείται να γίνει ο φάρος της πίστεως και της διδασκαλίας.

Πηγή

The post Μητροπολίτης Κερκύρας: Η νέα τάξη πραγμάτων δυστυχώς επηρέασε και την πατρίδα μας first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Επαναπατρίστηκαν δύο μαρμάρινα επιτύμβια αγγεία από την Ελβετία

30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Αυλαία στις 12 Ιουλίου με 19 παραγωγές

Το Βατικανό γίνεται πράσινο – Νέο ηλιακό εργοστάσια ανακοινώνεται από τον Πάπα Φραγκίσκο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More