Ανασχηματισμός: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση – Θέμα λίγων ωρών – Ποια ονόματα ακούγονται

Ανασχηματισμός: Αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές που θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα. 

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βράδυ της Κυριακής στην Περαιώς, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην προσπάθειά του να απαντήσει στο χθεσινό μήνυμα των ψηφοφόρων. Ο πρωθυπουργός συνομιλεί με συνεργάτες και υπουργούς ενόψει των αποφάσεων για τις κυβερνητικές αλλαγές.

Όπως μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στο MEGA, ο ανασχηματισμός είναι θέμα λίγων ωρών, με την αντίστροφη μέτρηση να ξεκινάει από το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο σαρωτικών αλλαγών στην κυβέρνηση.

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», ανέφερε σήμερα σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων.

Για αυτό και ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη που θα παραχωρήσει αύριο, Τρίτη, στο κεντρικό δελτίο του Αλφα.

Εάν ο ανασχηματισμός έχει πραγματοποιηθεί ως το απόγευμα της Τρίτης, τότε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του θα αναλύσει τις επιλογές του και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Neewsbomb.gr, όσον αφορά στα σενάρια και την ονοματολογία των νέων και των απερχόμενων υπουργών, η έμφαση θα δοθεί στα υπουργεία που σχετίζονται με το θέμα της ακρίβειας, που παραμένει με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ πιθανότατα θα «τιμωρηθούν» και όσοι ευθύνονται για τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Αμετακίνητοι πάντως μπορούν να θεωρηθούν οι υπουργοί που παίρνουν καλό βαθμό στα καθήκοντά τους, όπως είναι οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Δένδιας Σοφία Ζαχαράκη και Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές αναμένονται σε τρία με τέσσερα κομβικά υπουργεία που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κάποια από τα ονόματα που «παίζουν» αυτή τη στιγμή για την ανάληψη κάποιου υπουργικού θώκου, είναι αυτά των Τάκη Θεοδωρικάκου και Θάνου Πλεύρη.

Εξελίξεις αναμένονται ακόμα και τις επόμενες ώρες.

Πηγή

The post Ανασχηματισμός: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση – Θέμα λίγων ωρών – Ποια ονόματα ακούγονται first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Κικίλιας: «Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα – Μικρές αναζωπυρώσεις στην Κερατέα»

5 ελληνικές λέξεις που όλοι νομίζουν ότι είναι λάθος, αλλά είναι… ολόσωστες

Ζάκυνθος: Νέα μεγάλη φωτιά στην Αγία Μαρίνα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More