Μεξικό: Νέα δολοφονία πολιτικού – Καρτέρι θανάτου σε δημοτική σύμβουλο

Η τρέχουσα εκλογική περίοδος έχει χαρακτηριστεί  ως «η πιο αιματηρή» στην ιστορία του Μεξικού, αφού δολοφονήθηκαν 39 υποψήφιοι

Ένοπλοι έστησαν χθες καρτέρι θανάτου στην Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος, δημοτική σύμβουλο στην πόλη Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού.

Η δημοτική σύμβουλος δολοφονήθηκε την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της.

Είχε εκλεγεί με το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) το οποίο ένωσε τις δυνάμεις του με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο τη δημιουργία συμμαχίας απέναντι στο Κίνημα Εθνικής Αναγέννησης (MORENA). Ωστόσο η Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος υποστήριξε τους υποψηφίους του MORENA στις εκλογές της 2ας Ιουνίου, όπως είναι προφανές από τις αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ψηφίστε, χωρίς φόβο!», υπογράμμιζε σε μήνυμά της.

Η πιο πρόσφατη εκλογική περίοδος έχει χαρακτηριστεί όμως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως «η πιο αιματηρή» στην ιστορία του Μεξικού, αφού δολοφονήθηκαν 39 υποψήφιοι για διάφορες θέσεις.

Την Κυριακή, η υποψήφια του MORENA για την προεδρία Κλαούδια Σέινμπαουμ κατήγαγε εκλογικό θρίαμβο και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ορκιστεί πρόεδρος του Μεξικού.

Ένα 24ωρο αργότερα, η Γιολάντα Σάντσες Φιγκερόα, δήμαρχος της πόλης Κοτίχα στην πολιτεία Μιτσοακάν σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά της σε ενέδρα ενόπλων.

Πηγή

The post Μεξικό: Νέα δολοφονία πολιτικού – Καρτέρι θανάτου σε δημοτική σύμβουλο first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απίστευτο: Συνελήφθη άνδρας στη Νέα Μάκρη για εμπρησμό που τον είχαν συλλάβει πριν 15 μέρες!

Φωτιά στην Σταμάτα: Τραγωδία στις φλόγες – Νεκρός 45χρονος από ανακοπή

Τουρκία: Έκρηξη σε εστιατόριο με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες – Δείτε βιντεο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More