Καιρός – Μαρουσάκης: Νέο κύμα ζέστης από εβδομάδα – «Θερμές αέριες μάζες ανεβάζουν τη θερμοκρασία»

Καιρός: Ζεστές αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτηση που έκανε ανέφερε ότι μία θερμή αέρια μάζα από τη Βόρειο Αφρική θα πλήξει την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

«Όπως θα έχετε ενημερωθεί, η νέα εβδομάδα αναμένεται αρκετά έως πολύ ζεστή. Παρόλα αυτά πολλά κρίσιμα σημεία ως προς την πρόγνωση δεν έχουν ξεκαθαρίσει και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην πληροφορία που μεταφέρουμε προς τον κόσμο», λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε τον κόσμο στα κάγκελα σχεδόν μια εβδομάδα πριν για κάτι του οποίου η ένταση και η διάρκεια βρίσκονται ακόμη μέσα σε ομίχλη», πρόσθεσε.

Στο βίντεο που ανέβασε ο μετεωρολόγος, αναφέρει πως φαίνεται στα βόρεια της Ιταλίας, ο σχηματισμός ενός βαρομετρικού χαμηλού του οποίο η πορεία είναι ακόμη απροσδιόριστη. Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει 2 σενάρια:

  • Στο πρώτο το βαρομετρικό απομακρύνεται από την Ελλάδα και «επιτρέπει» στην θερμή αέρια μάζα να κατακλύσει τη χώρα δημιουργώντας έντονο και διαρκή καύσωνα.
  • Στο δεύτερο σενάριο, το βαρομετρικό μπορεί να κινηθεί κοντά στην Ελλάδα, περιορίζοντας τη μάζα και κάνοντας τη διάρκεια του καύσωνα πολύ μικρότερη».

Τα μελτέμια, τις επόμενες μέρες θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο περιορίζοντας τη ζέστη σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

The post Καιρός – Μαρουσάκης: Νέο κύμα ζέστης από εβδομάδα – «Θερμές αέριες μάζες ανεβάζουν τη θερμοκρασία» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αττική: Συνελήφθη 24χρονος για εκδικητική πορνογραφία

Κουνέλα στην κυριολεξία! Αυτή η γυναίκα έχει… 44 παιδιά (vid)

Tips για πιο ευχάριστη γυμναστική στο σπίτι σας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More