Πήλιο: Είχε ζητηθεί η αντικατάσταση του συμπαραστάτη του 45χρονου που βρέθηκε χτυπημένος σε μαντρί

Η Εισαγγελία άσκησε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία στον 60χρονο, ο οποίος συνέχιζε να εισπράττει την αναπηρική σύνταξη των 450 ευρώ του θύματος στην περιοχή του Πηλίου

Το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Πηλίου, με έναν 45χρονο ΑμεΑ να εντοπίζεται από τους γείτονες, κλειδωμένος και με χτυπήματα μέσα σε μαντρί με κατσίκες φέρνει στο φως τις τραγικές παθογένειες της Ελληνικής Διοίκησης.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το μοναδικό με θύμα τον 45χρονο, στον οποίο ορίστηκε από το 2019 συμπαραστάτης ένας 60χρονος εξάδελφος εξ αγχιστείας, ο οποίος μέχρι τότε διέμενε σε μια παράγκα στα Λεχώνια.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες σύμφωνα με το myvolos.net, με 4 εκθέσεις από το 2019 είχαν ζητήσει από την Εισαγγελία Βόλου την αντικατάσταση του συγκεκριμένου δικαστικού συμπαραστάτη, περιγράφοντας κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του 45χρονου, αναγκαστική νηστεία κ.α. ενώ το σπίτι του 45χρονου είχε μετατραπεί σε τρώγλη με πολλά σκουπίδια που φαίνεται να συγκέντρωνε εκεί ο συμπαραστάτης.

Η Εισαγγελία άσκησε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία στον 60χρονο, ο οποίος συνέχιζε να εισπράττει την αναπηρική σύνταξη των 450 ευρώ του θύματος και να διαμένει στο σπίτι του θύματος στο Μούρεσι, συνεχίζοντας όπως φαίνεται από τις εκθέσεις την κακοποιητική συμπεριφορά. Μετά από δύο αναβολές, η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί την περασμένη Τετάρτη με κατηγορούμενο τον 60χρονο αλλά η δίκη αναβλήθηκε και πάλι, για τρίτη φορά.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα φαίνεται να βρίσκεται και άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο και πάλι τον 60χρονο μετά από μήνυση των παιδιών του.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον δικαστικό συμπαραστάτη, η υπόθεση αγγίζει και το 3μελές Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται από συγγενείς και φίλους του πάσχοντος. Σκοπός του εποπτικού συμβουλίου είναι ο έλεγχος του δικαστικού συμπαραστάτη. Εκτός της από την εποπτεία της δράσης και των ενεργειών του δικαστικού συμπαραστάτη με βάση το συμφέρον του συμπαραστατούμενου, το εποπτικό συμβούλιο διαδραματίζει συχνά και συμβουλευτικό ρόλο.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα εξεταστούν εκτός από τον δικαστικό συμπαραστάτη και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου αναφορικά με την εκτέλεση των καθηκόντων τους, πως ενεργούσαν και αν ήταν ενήμερα για τις 4 εκθέσεις της κοινωνικής υπηρεσίας, αν ήταν ενήμερα για την ποινική δίωξη του συμπαραστάτη και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη για ενδοοικογενειακή βία κ.α.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων κ.α. για το περιστατικό και σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, δεν έχει συλληφθεί ο 60χρονος συμπαραστάτης.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος με νοητική υστέρηση (δείκτης νοημοσύνης κάτω από 30) έχοντας δεχθεί γροθιές στο πρόσωπο, στο μάτι, στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός του, καλούσε σε βοήθεια από το μαντρί, δίπλα στο σπίτι του καθώς η πόρτα είχε δεθεί με σχοινιά και μπροστά της είχαν τοποθετηθεί τσιμεντόλιθοι, φράζοντας την έξοδο.

Ο άτυχος 45χρονος απεγκλωβίστηκε και σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

The post Πήλιο: Είχε ζητηθεί η αντικατάσταση του συμπαραστάτη του 45χρονου που βρέθηκε χτυπημένος σε μαντρί first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η πολιτική δύση του Λευτέρη Αυγενάκη – Το «ένοχο» παρελθόν ανάρμοστων συμπεριφορών του

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας»

Δεν χρειάζομαι κανέναν για να είμαι καλά. Μονάχα εμένα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More