ISRO start-ups για την ενίσχυση του διαστημικού οικοσυστήματος

Το ISRO Telemetry Tracking and Command Network (ISTRAC) παρείχε υποστήριξη τηλεμετρίας και παρακολούθησης για αυτήν την εκτόξευση μέσω Μνημονίου Συνεργασίας με την εκκίνηση

Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας δήλωσε ότι επεκτείνει την τεχνική του υποστήριξη και μοιράζεται την τεχνογνωσία του για να διευκολύνει ένα ζωντανό διαστημικό οικοσύστημα στην Ινδία.

Μέρες μετά την επιτυχή εκτόξευση της υποτροχιακής αποστολής Agnibaan SOrTeD, που διεξήγαγε η ινδική start-up M/s Agnikul Cosmos, η διαστημική υπηρεσία δήλωσε ότι η υποστήριξή της για την πρόσφατη αποστολή δείχνει την προθυμία του οργανισμού να υποστηρίξει και να καλλιεργήσει ιδιωτικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον διαστημικό τομέα της Ινδίας .

«Για την αποστολή Agnibaan, το Διαστημικό Κέντρο Satish Dhawan SHAR (SDSC SHAR), Sriharikota, υποστήριξε την επιλογή μιας κατάλληλης τοποθεσίας για υποτροχιακή πτήση και βοήθησε στη δημιουργία του Launchpad και του Κέντρου Ελέγχου. Διευκολύνθηκε ένα ισχυρό δίκτυο για απρόσκοπτα δεδομένα και επικοινωνία μεταξύ της βάσης εκτόξευσης, του Κέντρου Ελέγχου και του Κέντρου Ελέγχου ISRO», δήλωσε η ISRO.

Πρόσθεσε ότι η SHAR ανέπτυξε ολοκληρωμένα σχέδια και διαδικασίες ασφάλειας για να διασφαλίσει ότι όλες οι λειτουργίες διεξάγονται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

«Συντόνισαν τις άδειες εκτόξευσης και τη NOTAM για όλες τις προσπάθειες εκτόξευσης και παρείχαν συστήματα εκτεταμένης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης, του χρονισμού, της επεξεργασίας δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και των λειτουργιών κύριου ελέγχου. Επιπλέον, η SHAR παρείχε ιστορικά δεδομένα ανέμου για τον σχεδιασμό πτήσεων και ατμοσφαιρικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για κριτήρια δέσμευσης εκτόξευσης, παράλληλα με την κρίσιμη υποστήριξη logistics για την υλοποίηση του συστήματος και τις εκστρατείες εκτόξευσης», πρόσθεσε.

Είπε ότι το Διαστημικό Κέντρο Vikram Sarabhai (VSSC) παρείχε την τεχνογνωσία του και διευκόλυνε τη θερμή δοκιμή 15 δευτερολέπτων του ημι-κρυογονικού κινητήρα.

«Πραγματοποίησαν ακουστικές δοκιμές για τη δομή του οχήματος εκτόξευσης μεταξύ δεξαμενών στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ακουστικών δοκιμών του CSIR-NAL. Ο σχεδιασμός της αποστολής υποβλήθηκε σε ενδελεχή επαλήθευση και επικύρωση από την VSSC», ανέφερε.

Η VSSC παρείχε ένα ολοκληρωμένο σύστημα τερματισμού πτήσης από άκρο σε άκρο, το οποίο περιλαμβάνει φορτίσεις πυρόσβεσης, μπαταρίες, αποκωδικοποιητές τηλεχειρισμού και αναμεταδότες παρακολούθησης, διασφαλίζοντας την ασφάλεια της εμβέλειας της αποστολής. Επέκτεινε την επιτόπια υποστήριξη για τη συναρμολόγηση, την ενσωμάτωση, την καλωδίωση και τις πυροσβεστικές λειτουργίες της τελευταίας στιγμής κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εκκίνησης, των φάσεων προ-αντίστροφης μέτρησης και αντίστροφης μέτρησης.

Το ISRO Telemetry Tracking and Command Network (ISTRAC) παρείχε υποστήριξη τηλεμετρίας και παρακολούθησης για αυτήν την εκτόξευση μέσω Μνημονίου Συνεργασίας με την εκκίνηση. Οι λεπτομερείς συζητήσεις μεταξύ των ομάδων οδήγησαν στην οριστικοποίηση των κρίσιμων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης του συστήματος τηλεμετρίας επί του σκάφους και του δικτύου σταθμών εδάφους παρακολούθησης. Η ISTRAC υποστήριξε την εκστρατεία εκτόξευσης από τους δύο επίγειους σταθμούς της στη Σριχαρικότα, προσφέροντας ενοποίηση, δοκιμές και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο. Ανέπτυξαν και ανέπτυξαν λογισμικό Vehicle Data Acquisition για να φιλτράρουν τη ροή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο ελέγχου και στα συστήματα απεικόνισης. Την ημέρα της εκτόξευσης, το δίκτυο επίγειων σταθμών της ISTRAC παρείχε υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο, επιβεβαιώνοντας την επιτυχή εκτόξευση.

Πηγή

The post ISRO start-ups για την ενίσχυση του διαστημικού οικοσυστήματος first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Βραζιλία: Σε δημοπρασία η πιο ακριβή αγελάδα στον κόσμο – Αξίζει 4 εκατομμύρια δολάρια

Σημάδια ότι είσαι πιο ωραίος απ’ όσο νομίζεις

SOS για τους παγετώνες της Αλάσκας – Οδεύουν ταχύτερα σε μη αναστρέψιμο σημείο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More