Καρκίνος παχέος εντέρου: Έρχονται δωρεάν self test – Τι περιλαμβάνουν & ποιοι τα δικαιούνται

Ένα νέο πρόγραμμα εξετάσεων ξεκινά σύντομα στην Ελλάδα με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ που θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, δωρεάν επισκέψεις σε ειδικούς για κλινική αξιολόγηση, και δωρεάν διενέργεια κολονοσκοπήσεων αν χρειαστεί. Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιείται μέσω του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται να επενδύσει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025 για παρόμοια προγράμματα πρόληψης του καρκίνου. Οι πολίτες καλούνται να επωφεληθούν από αυτές τις δωρεάν εξετάσεις, ενισχύοντας έτσι την προσοχή και την φροντίδα για την υγεία τους.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Ένας κράτος ευρωπαϊκό που σέβεται τους πολίτες, ένα κράτος ψηφιακό που θέτει καθημερινά τον πολίτη στο επίκεντρο και συγχρόνως μεριμνά για το κρίσιμο τομέα της υγείας. Αυτό είναι το όραμα για το οποίο εργαζόμαστε συνολικά ως Κυβέρνηση. Με το Υπουργείο Υγείας υλοποιούμε σε αγαστή συνεργασία μια σειρά καινοτόμων έργων για την πρόληψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές, και αυτή είναι μια κοινή πεποίθηση που μας ενώνει. Αξιοποιώντας πολύτιμους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης υλοποιούμε μέσω της ΗΔΙΚΑ όλα εκείνα τα τεχνολογικά εργαλεία που ενδυναμώνουν το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ”, στηρίζοντας εμπράκτως τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

The post Καρκίνος παχέος εντέρου: Έρχονται δωρεάν self test – Τι περιλαμβάνουν & ποιοι τα δικαιούνται first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αττική: Συνελήφθη 24χρονος για εκδικητική πορνογραφία

Κουνέλα στην κυριολεξία! Αυτή η γυναίκα έχει… 44 παιδιά (vid)

Tips για πιο ευχάριστη γυμναστική στο σπίτι σας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More