Η Toyota Celica επιστρέφει με δίλιτρο turbo και τετρακίνηση

Η πολυαναμενόμενη αναβίωση του κουπέ Toyota Celica ίσως τελικά να έχει κινητήρα βενζίνης.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι φήμες αναφέρουν πως η νέα Celica θα κάνει το ντεμπούτο της τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Τόκιο και τα καλά νέα είναι ότι θα εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Από την έναρξη του τμήματος Toyota Gazoo Racing, έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητα σενάρια για πιθανές αναβιώσεις εμβληματικών μοντέλων, όπως είναι το MR2 και η Celica.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες από την Ιαπωνία αφορούν την επιστροφή της Celica με τα σήματα GR και χρησιμοποιώντας ένα νέο turbo 2.000 κυβικών με το σύστημα τετρακίνησης GR-Four της Toyota.

Και αυτό παρόλο που πέρυσι, ο ισχυρός άντρας της Toyota, Akio Toyoda, εξέφρασε την επιθυμία του για μια νέα Celica, με τις φήμες να κάνουν λόγο για ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που θα υιοθετεί στοιχεία από το πρωτότυπο Lexus LF-ZC.

Ενδιαφέρον είναι πως σε κοινή δήλωση με τη Subaru και τη Mazda σχετικά με τους μελλοντικούς κινητήρες, η Toyota επιβεβαίωσε ότι εξελίσσει νέους τετρακύλινδρους 1.500 και 2.000 κυβικών.

Ιαπωνικά μέσα αναφέρουν ότι η εξέλιξη του δίλιτρου μοτέρ ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ η απόδοσή του εικάζεται πως θα φτάνει τους 400 ίππους, οι οποίοι θα συνδυάζονται με την τετρακίνηση GR-Four που χρησιμοποιείται στα GR Yaris και GR Corolla.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Ιαπωνία, η νέα Celica θα μπορούσε να αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Πηγή

The post Η Toyota Celica επιστρέφει με δίλιτρο turbo και τετρακίνηση first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Κωστής Χατζηδάκης: «8.900 νέες καταγγελίες για τις παραλίες – Έρχονται στοχευμένοι έλεγχοι»

«Κάποτε θα της το πω…»: To γράμμα που πάντα ήθελες να γράψεις στην κόρη σου

Release Athens Festival: Αλλαγή χώρου για τη συναυλία των Cannons

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More