Καναδάς: Μεγάλη ανησυχία για εγκεφαλική νόσο που «χτυπά» νέους – Απαγόρευσαν σε ειδικό την έρευνα

Σε «αναβρασμό» βρίσκεται η ιατρική κοινότητα του Καναδά, για εγκεφαλική νόσο που πλήττει τους νέους.

Συναγερμός στην ιατρική κοινότητα του Καναδά, για άγνωστη εγκεφαλική ασθένεια, που είχε προσβάλλει περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι ισχυρισμοί του Καναδού επιστήμονα, Alier Marrero, που γράφτηκαν και σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς συνάδελφο, διατυπώθηκαν δύο χρόνια αφότου η περιοχή New Brunswick του Καναδά ολοκλήρωσε την έρευνα για πιθανή συρροή περιστατικών της ασθένειας.

«Λέω μονάχα ότι η επιστημονική μου άποψη είναι πως κάτι πραγματικό συμβαίνει στο New Brunswick, που δεν μπορεί να εξηγηθεί απόλυτα από τις γνώσεις, τις θέσεις ή τα ευρήματα ενός νευρολόγου. Οι περιπτώσεις είναι απλά πάρα πολλές», έγραψε ο Michael Coulthart στα μηνύματα που διέρρευσαν.

Τα e–mails διηγούνται μία εντελώς διαφορετική ιστορία και δείχνουν ότι οι ανώτεροι επιστήμονες της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του Καναδά (PHAC) εξακολουθούν να ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την αιτία και τα εξουθενωτικά συμπτώματα μίας φαινομενικά ανεξήγητης ασθένειας, που πλήττει τους νεότερους ανθρώπους.

Ο Coulthart υποστηρίζει ότι το φαινόμενο αυτό δεν εντάσσεται εύκολα σε «ρηχά παραδείγματα» διαγνωστικής παθολογίας και ότι η πολυπλοκότητα του θέματος έχει δώσει στους πολιτικούς ένα «παραθυράκι», για να συμπεράνουν ότι δεν συμβαίνει «τίποτα συνεκτικό».

«Πιστεύω ότι η αλήθεια θα επιβεβαιωθεί με τον καιρό, αλλά προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε να συλλέγουμε πληροφορίες για τα περιστατικά που μάς έρχονται ως ύποπτα για τα νοσήματα prion», έγραψε ακόμη.

Το 2021, οι υγειονομικές αρχές του New Brunswick προειδοποίησαν ότι περισσότεροι από 40 κάτοικοι έπασχαν από ένα πιθανό άγνωστο νευρολογικό σύνδρομο, με συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της εκφυλιστικής εγκεφαλικής διαταραχής, που ονομάζεται Creutzfeldt–Jakob.

Τα συμπτώματα ήταν ποικίλα και κατά περιπτώσεις έντονα. Σε ορισμένους ασθενείς άρχισαν να τρέχουν σάλια και άλλοι ένιωθαν σαν να σέρνονται έντομα στο δέρμα τους. Ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα, μία ανεξάρτητη επιτροπή εποπτείας που δημιουργήθηκε από την επαρχία διαπίστωσε ότι στην ομάδα των ασθενών πιθανότατα είχε δοθεί λανθασμένη διάγνωση.

Το συμπέρασμα της επιτροπής για την εγκεφαλική διαταραχή

Η επιτροπή και η κυβέρνηση του New Brunswick αμφισβήτησαν επίσης το έργο του νευρολόγου, Alier Marrero, στον οποίο αρχικά παραπέμφθηκαν δεκάδες περιπτώσεις από μπερδεμένους ιατρούς της περιοχής και στη συνέχεια εκείνος εντόπισε περισσότερες περιπτώσεις. Ο ιατρός έχει γίνει έκτοτε σφοδρός συνήγορος των ασθενών που θεωρεί ότι έχουν παραμεληθεί.

Η τελική έκθεση της επιτροπής, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε «συρροή περιστατικών» από ανθρώπους που έπασχαν από άγνωστο εγκεφαλικό σύνδρομο, σήμανε το τέλος της έρευνας της επαρχίας.

«Σιγή ιχθύος» από το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας του New Brunswick δεν απάντησε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Παρ’ ότι ο Δρ. Alier Marrero έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με ευρήματα και παρατηρήσεις όσον αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών, από τον Μάιο του 2023, η Δημόσια Υγεία του New Brunswick έχει λάβει συνολικά μόνο 29 πλήρεις κοινοποιήσεις από τον Δρ. Marrero. Η Δημόσια Υγεία του New Brunswick δεν έχει λάβει παρόμοιες κοινοποιήσεις από άλλους ιατρούς», ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της επαρχίας στον Guardian.

Πηγή

The post Καναδάς: Μεγάλη ανησυχία για εγκεφαλική νόσο που «χτυπά» νέους – Απαγόρευσαν σε ειδικό την έρευνα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τι θα συμβεί αν βάλεις ένα παγάκι πάνω στο μπιφτέκι (vid)

Γλυκά Νερά: Η εταιρεία που κατασκευάζει το πολεμικό drone έβγαλε ανακοίνωση – Πώς έγινε η πτώση

Κλείστε το ένα μάτι και ο κύκλος θα εξαφανιστεί – Οι εξηγήσεις για 6 πασίγνωστες οφθαλμαπάτες! (vid)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More