Η Φίνος Φιλμ τιμά την επέτειο του θανάτου της: Ένας χρόνος χωρίς την Νόνικα Γαληνέα

Ένα βίντεο – αφιέρωμα στην σπουδαία ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό της στις 3 Ιουνίου του 2023, δημοσίευσε η Φίνος Φιλμ.

Στο συγκινητικό βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Φίνος, καταγράφονται οι πιο εμβληματικές στιγμές της ηθοποιού από ταινίες που είχε παίξει, μεταξύ των οποίων «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόρη του Ήλιου».

«Ηθοποιός με αριστοκρατική φυσιογνωμία, η Νόνικα Γαληνέα, αγάπησε το θέατρο κι αφιερώθηκε ολόψυχα σ’ αυτό. Σήμερα, έναν χρόνο μακριά της, τη θυμόμαστε μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόρη του Ήλιου», έγραψε η Φίνος Φιλμ στη λεζάντα της συγκινητικής ανάρτησης.

Η σταδιοδρομία της ξεκινάει με το Θέατρο Τέχνης.

Συνεργάζεται με τον Κάρολο Κουν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Χορν, την Άννα Συνοδινού, τον Αλέξη Μινωτή, τον Δημήτρη Μυράτ κ.α. Από το 1969, έζησε και συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μαζί, δημιούργησαν δύο θεατρικές σκηνές, το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Αμφιθέατρο.

The post Η Φίνος Φιλμ τιμά την επέτειο του θανάτου της: Ένας χρόνος χωρίς την Νόνικα Γαληνέα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

4 ψυχολογικά κόλπα για να τον κάνεις να σε ερωτευτεί

Ανησυχία στην Καστοριά: Εγκλωβισμένοι δύο αναρριχητές σε δύσβατο μονοπάτι

Ο πιο δημοφιλής YouTuber στον κόσμο χτίζει 100 σπίτια για Νοτιοαμερικανούς σε περιοχές καταστροφών

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More