Hyundai Ioniq 5 N TA: Ώρα για επίθεση!

Η κορεατική εταιρία ανακοίνωσε μια νέα εκδοχή του Ioniq 5 N, την Time Attack (ΤΑ) που εξελίχθηκε σε συνεργασία το Gran Turismo και παρουσιάστηκε στον 24ώρο αγώνα του Nurburgring.

Του Γιάννη Σκουφή

To Ioniq 5 N έχει ξεκινήσει να γράφει τη δική του ιστορία ως ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά hot hatches που μπορούν να προσφέρουν αυθεντική οδηγική απόλαυση. Και με στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εικόνα του ισχυρότερου και ταχύτερου Hyundai που έχει κατασκευαστεί οι Κορεάτες παρουσίασαν το 5 N TA δίπλα στα αγωνιστικά που θα τρέξουν στο Pikes Peak.

Φέτος στη διάσημη ανάβαση στο Κολοράντο θα συμμετάσχουν τέσσερα Ioniq 5 N. Δύο από αυτά θα είναι πολύ κοντά στις εκδόσεις παραγωγής, όπως είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο, καθώς θα αποδίδουν 650 ίππους.

Ωστόσο, οι Κορεάτες αποφάσισαν να συμμετέχουν με ακόμη δύο αγωνιστικά, τα Ioniq 5 N Time Attack Spec που αποδίδουν 687 ίππους, χάρη στην αύξηση της απόδοσης του πίσω ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει επιπλέον 37 ίππους.

Οπτικά, οι διαφορές σε σχέση με τα στάνταρ Ioniq 5 N είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς μιας και η πίσω φτερούγα βγάζει κυριολεκτικά μάτια.

Συγκεκριμένα, η Hyundai έχει προσθέσει ένα επιθετικό αεροδυναμικό κιτ που περιλαμβάνει τεράστια σπόιλερ, φουσκωμένα φτερά και τροχούς 18 ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο σε συνδυασμό με σλικ λάστιχα της Yokohama.

Τα φρένα έχουν εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετράπιστονες πίσω, η ανάρτηση είναι αναβαθμισμένη με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών θέσεων, ενώ καινούργια είναι και η γεωμετρία των τροχών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν αναβαθμισμένα εξωτερικά ηχεία που μπορούν να παράγουν 120 ντεσιμπέλ ήχου από το σύστημα N Active Sound+. Κάτι που απαιτείται για λόγους ασφαλείας ώστε να γίνονται αντιληπτά τα ηλεκτρικά κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για να δούμε αν η Hyundai θα καταφέρει να γράψει ιστορία και στο Pikes Peak με ένα ρεκόρ. Και το κυριότερο για να δούμε αν θα αποφασιστεί να υπάρχει κάποια σπέσιαλ έκδοση όπως η TA που θα περάσει στην παραγωγή.

Πηγή

The post Hyundai Ioniq 5 N TA: Ώρα για επίθεση! first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Ποιος είναι ο 69χρονος καρδιοχειρουργός Μασούτ Πεζεσκιάν που εξελέγη νέος πρόεδρος του Ιράν

Πώς να τον διώξεις ευγενικά από το σπίτι σου

Ξεπερνάς κάποιον όταν δε μιλάς πια για αυτόν

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More