Ερήνη – «Μαργαριταρένια Μου»

Η Κρητικιά καλλιτέχνιδα με το πλούσιο βιογραφικό που ζει στη Νέα Υόρκη, αφού μας παρουσίασε τη δική της προσέγγιση στο πολυαγαπημένο «Μενεξέδες Και Ζουμπούλια» με ένα σύνολο ανατολίτικων εγχόρδων, τώρα μας αγγίζει με τη φωνή της στο single «Μαργαριταρένια Μου».

Τόσο το «Μενεξέδες Και Ζουμπούλια» όσο και το «Μαργαριταρένια Μου» είναι οι προπομποί του debut album με τίτλο «Φως» που κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου από τη Minos EMI, A Universal Music Company.

Το επίσημο video clip του «Μαργαριταρένια Μου» σκηνοθετήθηκε από την Liliya Timirzyanova, και είναι μια ωδή στους πρόσφυγες.

Τα μαργαριτάρια συμβολίζουν την ελπίδα: την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς μίσος και πόνο.

Τo video clip γυρίστηκε στην Κρήτη, στο Ελαφονήσι και στα Ανώγεια, έναν τόπο γνωστό για τη φιλοξενία σε πρόσφυγες στον οποίο λειτουργεί δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Το άλμπουμ “Φως” κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου και σε αυτό έχει συμβάλλει παραγωγικά και ο υποψήφιος για Grammy Gonzalo Grau. Το “Φως” εμπεριέχει θεματικές ενότητες όπως ο έρωτας, η θλίψη και ο πόνος του αποχωρισμού. Ο δίσκος αυτός είναι πολύ προσωπικός για την Ερήνη, ενώ όλη της η οικογένεια συμμετέχει σε ένα από τα τραγούδια και υπάρχει επίσης και ένα ντουέτο με τη μητέρα της. Ο δίσκος “Φως” είναι μια ωδή στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, φέρνοντας στην επιφάνεια τις δυσκολίες τους και ταυτόχρονα τιμώντας την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά τους.

Οι πολλαπλές μουσικές επιρροές της Ερήνης, μετά την εμπειρία της περιοδείας της με το Cirque Du Soleil αλλά και την εκπαίδευση της στο Berklee College of Music, γέννησε νέες σύγχρονες ενορχηστρώσεις των παραδοσιακών μικρασιάτικων τραγουδιών.

Λίγα λόγια για την Ερήνη:

H Ερήνη ως εκφράζει μια νέα ”φωνή” με επιρροές από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, τη σύγχρονη και τη τζαζ. Μεγάλωσε​ στο Ηράκλειο Κρήτης με Σμυρνέικη καταγωγή και έχει βάση της τη Νέα Υόρκη. Ως μια σύγχρονη Μικρασιάτισσα, μεταλαμπαδεύει τη Μικρασιατική μουσική στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας τη σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και διοργανώσεις όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το WOMEX 2023, αλλά και σε συνεργασία με καταξιωμένες ορχήστρες αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Danilo Perez, Daniel Hope, Nella, Jorge Glem, Eugene Friesen μεταξύ άλλων. Η Ερήνη περιόδευσε ως τραγουδίστρια με το Cirque Du Soleil για 3 χρόνια και είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Berklee College of Music. Πρόσφατα έλαβε δυο σημαντικά βραβεία από το Mass Cultural Council και Boston Foundation για τη δουλειά της πάνω στη φωνητική ερμηνεία της Μικρασιάτικης Μουσικής. Επίσης βραβεύτηκε ως μια από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες της Αμερικής κάτω των 40, από το Greek America Foundation, για τα καλλιτεχνικά της επιτεύγματα αλλά και την προσφορά της στον Ελληνισμό.

The post Ερήνη – «Μαργαριταρένια Μου» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Μίνως Μάτσας – «Αίμα»

Γεράσιμος Κανάκης ‘Ωδή στην ελευθερία’

‘Άμλετ’ στο Κηποθέατρο Παπάγου

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More