«Τα παιχνίδια του καιρού»: Όταν τον Ιούνιο του 2014 είχε… χιόνια και κρύο

Η ενδιαφέρουσα αναδρομή του Θοδωρή Κολυδά και το στοιχείο του καιρού που «φωνάζει» ότι η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα.

Αντίστροφα μετράμε για τη θερμική «εισβολή» που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς αναμένεται να σκαρφαλώσει σε κάποιες περιοχές ακόμη και στους 40℃.

Πάντως, πριν από δέκα χρόνια, είχαμε πολύ χαμηλές –για την εποχή– θερμοκρασίες, αλλά και χιονοπτώσεις άνω των 2.000 μέτρων στην Πίνδο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά. Μάλιστα, το χιόνι εμφανίσθηκε στα ορεινά της Φλώρινας και την 7η Ιουνίου 1994, ενώ, ανάλογη κατάσταση επικράτησε και το 1962.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Πριν από 10 χρόνια στις 2 Ιουνίου 2014 επικράτησαν πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (5.4 ºC ελαχ σε Καστοριά ) και είχαμε χιονοπτώσεις άνω των 2000μ στην Πίνδο. Το χιόνι εμφανίστηκε στα ορεινά της Φλώρινας και στις 7 Ιουνίου… pic.twitter.com/wYfmdLKs5P

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 1, 2024

Πηγή

The post «Τα παιχνίδια του καιρού»: Όταν τον Ιούνιο του 2014 είχε… χιόνια και κρύο first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αττική: Συνελήφθη 24χρονος για εκδικητική πορνογραφία

Κουνέλα στην κυριολεξία! Αυτή η γυναίκα έχει… 44 παιδιά (vid)

Tips για πιο ευχάριστη γυμναστική στο σπίτι σας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More