Ιστορική πρωτιά: Η Κίνα προσεδάφισε σκάφος στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Το σεληνιακό σκάφος Chang’e-6 θα είναι το πρώτο που θα συλλέξει δείγματα από μια περιοχή της επιφάνειας που δεν έχει εξερευνηθεί

Η Κίνα προσεδάφισε την Κυριακή ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στην άλλη πλευρά της Σελήνης, σε μια αποστολή-ορόσημο με στόχο την ανάκτηση των πρώτων στον κόσμο δειγμάτων πετρωμάτων και εδάφους από το σκοτεινό σεληνιακό ημισφαίριο, ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, η προσεδάφιση αναβαθμίζει το καθεστώς της διαστημικής δύναμης της Κίνας σε μια παγκόσμια αναμέτρηση, που…δείχνει προς το φεγγάρι, όπου χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ελπίζουν να εκμεταλλευτούν τα σεληνιακά ορυκτά για να συντηρήσουν μακροπρόθεσμες αποστολές αστροναυτών και σεληνιακές βάσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο πύραυλος που μετέφερε το διαστημικό όχημα Chang’e 6, εκτοξεύθηκε στις αρχές Μαϊου από το Διαστημικό Κέντρο του Ουεντσάνγκ, στο τροπικό νησί Χαϊνάν.

Στόχος της αποστολής αυτής είναι να συλλεχθούν περίπου δύο κιλά δειγμάτων από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και να μεταφερθούν στη Γη για ανάλυση. Πρόκειται για μια τεχνικά σύνθετη αποστολή, που θα διαρκέσει 53 ημέρες.

Πηγή

The post Ιστορική πρωτιά: Η Κίνα προσεδάφισε σκάφος στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απίστευτο: Σμήνος πεταλούδων πέταξε 4.200 χιλιόμετρα πάνω από τον Ατλαντικό χωρίς να σταματήσει

Πώς να διορθώσετε μόνοι σας τις ζημιές στο σπίτι

Επαναπατρίστηκαν δύο μαρμάρινα επιτύμβια αγγεία από την Ελβετία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More