ΗΠΑ: 63χρονη Αμερικανίδα ανακάλυψε τη βιολογική της οικογένεια στην Ελλάδα

ΗΠΑ: Δύο αδελφές βρήκε η μία την άλλη μετά από 60 χρόνια. 

Η Teresa Scharf ζει στο κεντρικό Οχάιο εδώ και δεκαετίες, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Υιοθετήθηκε σε ηλικία 7 μηνών από το Madera Baby Center στην Αθήνα. Οι θετοί γονείς της υπηρετούσαν και οι δύο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, οπότε μεγάλωσε μετακινούμενη σε όλο τον κόσμο.

Μόνο όταν μεγάλωσε και ήταν έτοιμη να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, άρχισε να είναι περίεργη για την καταγωγή της.

«Η πρώτη φορά που ένιωσα πραγματικά ενδιαφέρον ήταν όταν… όταν ο σύζυγός μου και εγώ περιμέναμε το πρώτο μας παιδί και έλεγα: “Πώς, πώς θα μπορούσατε να δώσετε αυτό το μωρό;”», είπε.

Η Scharf δήλωσε ότι οι θετοί γονείς της δεν θα ήταν δεκτικοί σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους βιολογικούς της γονείς. Ένιωθε ότι θα ήταν προσβλητικό να τους ρωτήσει. Αφού πέθαναν οι θετοί γονείς της, άρχισε να αναρωτιέται πιο σοβαρά.

Η Scharf επικοινώνησε με το Efthichia Project, έναν οργανισμό που βοηθά τους Έλληνες υιοθετημένους να βρουν τις οικογένειές τους.

«Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: “Πρέπει να κάνεις ένα τεστ DNA”», είπε.

Προς έκπληξή της, η Scharf έλαβε θετικά αποτελέσματα. Ταίριαξε με έναν πρώτο ξάδελφο που ζούσε στο Σικάγο και ταξίδεψε για να συναντήσει αυτόν και την οικογένειά του.

«Ήταν η πρώτη φορά που συναντούσα συγγενή εξ αίματος και τότε ήμουν 63 ετών», δήλωσε η Scharf. «Αυτό απέδειξε ότι υπάρχουν και ότι υπήρχε τρόπος να τους βρούμε. Αργότερα είπα σε έναν πολύ αγαπητό μου φίλο: “Μακάρι να είχα ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία πριν από 30 χρόνια”».

Η ιστορία της Scharf δεν τελείωσε εκεί. Ανακάλυψε μέσω του έργου του Efthichia Project ότι είχε περίπου δώδεκα πρώτα ξαδέρφια που ζούσαν στην Ελλάδα. Ταξίδεψε εκεί και συνάντησε τα ξαδέλφια της, τα οποία την υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες.

«Όλοι μιλούσαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιος από τους θείους της είναι ο πατέρας της ή ποιος από τους μπαμπάδες μας είναι ο πατέρας της», είπε.

Τότε έλαβε το τηλεφώνημα που πίστευε ότι μπορεί να μην έρθει ποτέ.

«Είπε: ‘Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα. Η Angie είναι η αδελφή σου”, είπε η Scharf. «Και έτσι τηλεφώνησα στην Angie τότε και ήταν, δεν ξέρω, δύο το πρωί στην Ελλάδα όταν της τηλεφώνησα. Και, εμείς απλά… είπε, ‘Έχεις τα αποτελέσματα;’. Και είπα, ‘Ναι, έχω, και επιβεβαίωσαν ότι εσύ και εγώ είμαστε αδελφές’. Και ένιωσα σαν να ήμασταν δύο 10χρονα κοριτσάκια. Απλά χαχανίζαμε και γελούσαμε όλη την ώρα. Ήταν τόσο χαρούμενο».

Στις 17 Μαρτίου πέταξε στην Αθήνα, όπου συνάντησε για πρώτη φορά την αδελφή της Αγγελική.

«Την είδα και ήξερα ποια ήταν, και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να την πλησιάσω, να την αγκαλιάσω και να την αγκαλιάσω και εκείνη εμένα, και αυτό κάναμε για πολύ ώρα», είπε η Scharf. «Μιλούσαμε για τα πάντα, κυρίως για τον πατέρα μας. Με άφησε να μάθω πώς ήταν σαν άνθρωπος. Και μερικά από τα χαρακτηριστικά του και πώς της τον θύμιζα. Ένιωσα σαν να ήμουν ένα σφουγγάρι που προσπαθούσε να απορροφήσει πληροφορίες 60 ετών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά εγώ… φάνηκε αμέσως να συνδεόμαστε μεταξύ μας. Και, εννοώ, μπορούσα να κοιτάξω στα μάτια της και να νιώσω ότι ήμασταν κομμάτι του άλλου. Ήταν καταπληκτικό. Ήταν απολύτως καταπληκτικό».

«Ήταν απίστευτο. Είναι ακόμα απίστευτο για μένα”, δήλωσε η αδελφή της Scharf, Αγγελική (Angie) Παλαιολόγου, μέσω του Zoom με το Efthichia Project.

Η Scharf μάθαινε για τον βιολογικό της πατέρα και περνούσε κάθε στιγμή με την αδελφή της, η οποία αστειευόταν για τον πατέρα τους: «Πατέρα, κάποια μέρα κάποιος θα μου χτυπήσει την πόρτα και θα μου πει “Γεια σου αδελφούλα”. Αυτό ήταν ένα αστείο που συνεχιζόταν για πολλά χρόνια”, δήλωσε η Scharf.

Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα για τη Scharf. Σκοπεύει να επισκεφθεί ξανά την αδελφή και τα ξαδέλφια της αργότερα φέτος. Στη συνέχεια, θέλει επίσης να μάθει περισσότερα για την οικογένεια της βιολογικής της μητέρας.

«Ό,τι έχουμε βρει μέχρι στιγμής αφορά την πλευρά του πατέρα μου, οπότε δεν ξέρουμε ακόμα για τη μητέρα μου», δήλωσε η Scharf. «Τώρα υπάρχει ένα όνομα στη γέννησή μου. Το πιστοποιητικό γέννησής μου. Έτσι έχουμε ένα όνομα. Μπορεί να έχω και άλλα ετεροθαλή αδέλφια, ξέρετε, σε όλη την Ελλάδα ή ίσως και αλλού στον κόσμο, ίσως και εδώ στις ΗΠΑ».

Το κλειδί για την ανακάλυψη που άλλαξε τη ζωή της ήταν η δυνατότητα υποβολής ενός τεστ DNA μέσω του MyHeritage ή άλλων πλατφορμών προγονολογίας και γενεαλογίας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν συνδέσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που διαφορετικά δεν θα είχαν βρεθεί ποτέ μεταξύ τους.

«Έχω μια ταυτότητα που δεν είχα ποτέ πριν. Το να έχω την πρόσβαση για να μπορώ να κάνω το τεστ DNA είναι και είναι τόσο απλή διαδικασία που έκανε όλη τη διαφορά. Πάντα υπάρχει ελπίδα και πάντα υπάρχει τρόπος να προσπαθήσουμε να βρούμε, ειδικά τώρα με το DNA. …Αυτό είναι … αυτό είναι το κλειδί. Και αν απλά αρχίσετε να ψάχνετε, μπορεί να βρείτε κάτι”, δήλωσε η Scharf.

Πηγή

The post ΗΠΑ: 63χρονη Αμερικανίδα ανακάλυψε τη βιολογική της οικογένεια στην Ελλάδα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απειλητικά μηνύματα δεχόταν ο 54χρονος τοπογράφος στο Ψυχικό

Ο Κιρ Στάρμερ σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών μετά την εκλογική νίκη του, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη νίκη του κόμματος μετά τον Τόνι Μπλερ. Ο Στάρμερ, που τώρα είναι πρωθυπουργός, ανανέωσε το υπουργικό συμβούλιο με την τοποθέτηση πολλών νέων προσώπων σε σημαντικές θέσεις. Κορυφαίες θέσεις στο νέο υπουργικό συμβούλιο Ρέιτσελ Ριβς – Υπουργός Οικονομικών, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση. Η Ριβς, πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, θα αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η ανάπτυξη της οικονομίας και η διαχείριση του εθνικού χρέους​​. Άντζελα Ρέινερ – Αναπληρώτρια πρωθυπουργός και Υπουργός Οικισμού, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Ρέινερ, γνωστή για το δύσκολο παρελθόν της και την πρώιμη καριέρα της ως συνδικαλίστρια, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση πολιτικών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις κοινότητες​​. Ντέιβιντ Λάμι – Υπουργός Εξωτερικών, με εμπειρία στη διαχείριση των διεθνών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου​​​​. Ιβέτ Κούπερ – Υπουργός Εσωτερικών, η οποία θα επικεντρωθεί σε θέματα μετανάστευσης και αστυνόμευσης. Η Κούπερ επιστρέφει στο προσκήνιο με πλούσια εμπειρία από προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις​​. Γουές Στρίτινγκ – Υπουργός Υγείας, έχοντας επανέλθει δυναμικά στην πολιτική σκηνή μετά από προσωπική μάχη με τον καρκίνο. Στόχος του είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)​​​​. Μπρίτζετ Φίλιπσον – Υπουργός Παιδείας, με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας​​. Επιπλέον, η κυβέρνηση περιλαμβάνει έμπειρα στελέχη όπως ο Τζον Χίλι στο Υπουργείο Άμυνας, η Σαμπάνα Μαχμούντ ως Υπουργός Δικαιοσύνης, και η Λούσι Πάουελ ως Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού​​​​. Με αυτή την ομάδα, ο Στάρμερ επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση και να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σλοβακία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρόμπερτ Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More