«Εθνική μαχαιριά»: 54 βουλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο έστειλαν επιστολή για πτήσεις στα κατεχόμενα

Πολύ σοβαρή εξέλιξη για το Κυπριακό 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο 54 βουλευτές από διαφορετικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασαν με επιστολή τους την υποστήριξή τους για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το διεθνές αεροδρόμιο Ercan, που βρίσκεται στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Τι αναφέρεται στην επιστολή

Η επιστολή ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση ότι όλοι οι Κύπριοι, ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, έχουν το δικαίωμα να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους με ισότητα και να ζουν τη ζωή τους χωρίς αυθαίρετες διακρίσεις.

Επισημαίνεται ότι 300 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ζουν στην Αγγλία και 15 χιλιάδες Βρετανοί στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: «Οι Τουρκοκύπριοι βλέπουν την Αγγλία ως έναν ιστορικά πιστό υπερασπιστή των συμφερόντων τους και καλούν τη βρετανική κυβέρνηση να είναι μεσολαβητής για την επίλυση του ζητήματος. θέμα απευθείας πτήσεων».

Στην επιστολή τονίζεται επίσης ότι οι επιβάτες ταξίδευαν, σε αυτό που αποκαλούν οι Τούρκοι “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, μέσω Τουρκίας επειδή δεν επιτρέπονταν απευθείας πτήσεις από την Αγγλία προς τα εκεί και ότι αυτή η κατάσταση δυσκόλεψε πολύ τα ταξίδια, ειδικά για τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς.

Στην επιστολή, επισημάνθηκε επιπλέον ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν τήρησε τη δέσμευσή της προς τον τουρκοκυπριακό λαό σχετικά με τον τερματισμό της απομόνωσης της “ΤΔΒΚ” και δεν ήταν διατεθειμένη να συζητήσει για την άμβλυνση των μέτρων.

Επιπροσθέτως οι βουλευτές επεσήμαναν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει άδειες πτήσεων σε ορισμένες χώρες που δεν αναγνωρίζει επίσημα και ανέφεραν τα εξής: «Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει άδειες πτήσης σε χώρες που δεν είναι μέλη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), όπως το Κοσσυφοπέδιο, και σε χώρες που δεν αναγνωρίζει επίσημα, όπως η Ταϊβάν, γιατί όχι στην ΤΔΒΚ; Το Διεθνές Αεροδρόμιο New Ercan συμμορφώνεται με διεθνή πρότυπα αεροπορικής ασφάλειας και φιλοξενεί με ασφάλεια εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες κάθε χρόνο, οι βάσεις του Ακρωτηρίου (Ağrotur) και της Δεκέλειας (Dhekelia) είναι δύο από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά την περιφερειακή ασφάλεια. (…) Θα κλονίσει ριζικά τη στρατηγική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ζητήθηκε από την κυβέρνηση να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι τήρησε τις δεσμεύσεις της προς τους Τουρκοκύπριους και να δείξει σε άλλες χώρες ότι η επιρροή του Ηνωμένου Βασιλείου στο νησί δεν έχει μειωθεί, αντίθετα, παραμένει σταθερό.

Στην επιστολή, ζητήθηκε η καθιέρωση απευθείας πτήσεων προς το διεθνές αεροδρόμιο Ercan και η διευκόλυνση του ταξιδιού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Πηγή

The post «Εθνική μαχαιριά»: 54 βουλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο έστειλαν επιστολή για πτήσεις στα κατεχόμενα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απίστευτο: Σμήνος πεταλούδων πέταξε 4.200 χιλιόμετρα πάνω από τον Ατλαντικό χωρίς να σταματήσει

Πώς να διορθώσετε μόνοι σας τις ζημιές στο σπίτι

Επαναπατρίστηκαν δύο μαρμάρινα επιτύμβια αγγεία από την Ελβετία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More