Αμυντικές συμφωνίες Major Make in India, κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών στην ατζέντα του Κέντρου

Οι συμφωνίες είχαν προγραμματιστεί να εγκριθούν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αλλά όλα τα έργα αναβλήθηκαν για απόφαση μετά τις εκλογές

Αρκετά κρίσιμα αμυντικά έργα «Made in India», συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για αγορά περισσότερων αυτοκινούμενων οβίδων K-9 Vajra και κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών θα βρίσκονται στην ατζέντα του Κέντρου για τελική έγκριση μετά τις αρχαιρεσίες.

Οι συμφωνίες είχαν προγραμματιστεί να εγκριθούν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αλλά όλα τα έργα αναβλήθηκαν για απόφαση μετά τις εκλογές. «Οι οβίδες Κ-9 Vajra, οι κινητήρες για τους κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών Su-30 MKi και πολλά έργα έρευνας και ανάπτυξης βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Ασφαλείας του Υπουργικού Συμβουλίου», δήλωσε στο ΑΝΙ αξιωματούχος της άμυνας. Ο αμυντικός δημόσιος τομέας που αναλαμβάνει την Hindustan Aeronautics Limited θα συμμετάσχει στην παραγωγή αυτών των κινητήρων, αξίας περίπου 20.000 crore Rs. Η HAL κατασκευάζει αυτούς τους κινητήρες για το μαχητικό αεροσκάφος Su-30 MKI στις εγκαταστάσεις της στο Koraput στην Odisha και έχει μεγάλη εγχώρια ανάπτυξη. Οι κινητήρες λαμβάνονται από την ινδική Πολεμική Αεροπορία σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα αεροπλάνα τους, αλλά οι απαιτήσεις έχουν συσσωρευτεί ενόψει της πανδημίας και άλλων εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο. Το Κέντρο αναμένεται επίσης να δεχθεί την πρόταση για αγορά 100 ακόμη οβίδων K-9 Vajra SP ενόψει της ζήτησης από τον Ινδικό Στρατό. Ο Ινδικός Στρατός είχε εισαγάγει αυτά τα όπλα αρχικά για να καλύψει τις απαιτήσεις του στον τομέα της πεδιάδας και της ερήμου, αλλά τώρα έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στον τομέα του Ladakh από τη δύναμη. Μια σειρά από προγράμματα αμυντικής έρευνας και ανάπτυξης του DRDO βρίσκονται επίσης στα σκαριά για εκκαθάριση και τελική έγκριση από την κυβέρνηση. Το Κέντρο είχε εκκαθαρίσει τα έργα για την αγορά 61 κοντινών οπλικών συστημάτων και ραντάρ υψηλής ισχύος στην τελευταία του συνάντηση πριν τεθεί σε ισχύ η ανακοίνωση του μοντέλου κώδικα δεοντολογίας. Το Υπουργείο Άμυνας και ο Στρατός, το Ναυτικό μαζί με την Ινδική Ακτοφυλακή έχουν δώσει επίσης τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση για ένταξη στις 100 ημέρες και την 6μηνη ατζέντα. Ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης έχουν επίσης ξεκαθαρίσει ότι το έργο θα τελειώσει σύντομα μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Οι Mega Indigenous συμφωνίες όπως το πρόγραμμα αεροσκαφών αξίας 97 LCA Mark 1A αξίας 65.000 Rs. είναι επίσης σε εξέλιξη.

Πηγή

The post Αμυντικές συμφωνίες Major Make in India, κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών στην ατζέντα του Κέντρου first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Discovery Channel – Απίστευτη θεωρία: «Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Βενετία»!

Αυτός που δε ρισκάρει για σένα δεν είναι για σένα

Μυτιλήνη: Άμεση κατάσβεση φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση μεταξύ Πέτρας και Μολύβου

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More