Σλοβακία: Σε κατ’ οίκον νοσηλεία ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με το νοσοκομείο

Ο 59χρονος Φίτσο δέχθηκε επίθεση από ένοπλο ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του στις 15 Μαΐου και μεταφέρθηκε στο σπίτι του, στην Μπρατισλάβα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχθηκε επίθεση από ένοπλο ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Το περιστατικό –η πρώτη σοβαρή απόπειρα δολοφονίας με στόχο ευρωπαίο πολιτικό ηγέτη εδώ και περισσότερo από 20 χρόνια–υπογραμμίζει την βαθιά πόλωση στην πολιτική ζωή της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης με πληθυσμό 5,4 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή

The post Σλοβακία: Σε κατ’ οίκον νοσηλεία ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με το νοσοκομείο first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

4 νέοι τρόποι να κάνεις reboot στη σχέση σου

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

Απίστευτο! Αυτοί είναι οι λόγοι που οι γυναίκες φωνάζουν στο κρεβάτι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More