Σλοβακία: Βγήκε από το νοσοκομείο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο

Εξιτήριο έλαβε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πήρε εξιτήριο την Πέμπτη από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας της 15ης Μαΐου, και μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ΤΑ3.

Νωρίτερα το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός Φίτσο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική πορεία της υγείας του, συμπληρώνοντας ότι είχε ξεκινήσει μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε δολοφονική επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Πηγή

The post Σλοβακία: Βγήκε από το νοσοκομείο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Πάρος: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

ΑΣΕΠ: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία

Επίδομα Παιδιού: Λήγει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά – Πότε ξεκινούν οι επόμενες αιτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More