Ο «Μητσοτάκης εξωτερικού» και η Προεδρία της Δημοκρατίας

Ορισμένα πολύ σημαντικά στοιχεία έδωσε ο πρωθυπουργός από τις χθεσινές συνεντεύξεις του

«Δεν πάω πουθενά, είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός». Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει κάποια θέση στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Αναφορικά με τα σενάρια μετακίνησής του σε ευρωπαϊκή θέση ή στην Προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε ειρωνικά: «Συμπάσχω με το ενδιαφέρον κάποιων… καλών φίλων να απαλλαγούν από εμένα. Είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Δεν πάω πουθενά».

Και συνέχισε: «Είναι τιμητικό να ακούγεται το όνομά σου για ευρωπαϊκή θέση. Πάντως εγώ είμαι εδώ και θα παραμείνω εδώ και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν οι Έλληνες πολίτες». Μάλιστα χρησιμοποίησε και το τραγούδι του αείμνηστου Βασίλη Καρρά «δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω».

Το δεύτερο σημαντικό θέμα στο οποίο στάθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι η επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Έχω εκφραστεί πολύ θετικά για το έργο της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα την επαναπροτείνει για τη συγκεκριμένη θέση παρά τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν.

Ερωτηθείς αν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν έχει καμία σκέψη να αλλάξει το bonus.

«Δεν έχω καμία σκέψη να αλλάξω το μπόνους των εδρών» ξεκαθάρισε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από τη συστράτευση όλων των στελεχών στον προεκλογικό αγώνα και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σε σχέση και με το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε: «Η απόδοση του κυβερνητικού σχήματος αξιολογείται συνέχεια. Δεν μου αρέσουν οι συχνοί ανασχηματισμοί». Πρόσθεσε μάλιστα πως όταν διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρρυθμίες παρεμβαίνει άμεσα και κάνει αυτό που χρειάζεται…

Απέφυγε δηλαδή να μπει στην ουσία του ανασχηματισμού, αφού έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιο δεν προαναγγέλλεται και απέφυγε να αποκαλύψει ποιον θα προτείνει για επίτροπο στην Ε.Ε. Ερωτηθείς για το όνομα και το χαρτοφυλάκιο του νέου Έλληνα επιτρόπου ανέφερε: «Το χαρτοφυλάκιο δεν καθορίζεται από τη χώρα. Σίγουρα η χώρα θα έχει δυνατό χαρτοφυλάκιο. Δεν έχω να σας πω τίποτα για αυτό, το χαρτοφυλάκιο μπορεί να καθορίσει και τις δεξιότητες του ανθρώπου που θα το καταλάβει».

Εξακοντίζοντας βέλη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό πρόγραμμα υπογράμμισε ότι σε αυτό: «…Τέμνονται οι χειρότερες εποχές του προγράμματος Θεσσαλονίκης και του «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου». Με αφορμή την κατηγορία του Νίκου Ανδρουλάκη ότι έχει επιλέξει ως αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μητσοτάκης «κάρφωσε» τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται να μπορεί να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να απαντήσει ο κύριος Ανδρουλάκης αλλά στους δικούς του πάντως όχι σε μένα. Εμένα αυτό που με διαφέρει είναι να φροντίσω τα του οίκου μου».

Πηγή

The post Ο «Μητσοτάκης εξωτερικού» και η Προεδρία της Δημοκρατίας first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Ρωσικά πολεμικά πλοία έφτασαν στη Βενεζουέλα

Καθησυχαστικός ο Άκης Τσελέντης για τους δύο σεισμούς στην Κρήτη: «Κανένας λόγος ανησυχίας»

Τι γίνεται όταν μια πολυβραβευμένη κουζίνα ανοίγει τις πόρτες σε δυο άμπαλους youtuber; Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More