Καταδίκη Τραμπ: Τα επόμενα πολιτικά βήματα του πρώην Αμερικανού προέδρου

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε χθες ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο. Παρόλα αυτά, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός μπορεί να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία με στόχο να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο από τον Δημοκρατικό διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν.

Λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, που τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, ο Τραμπ δήλωσε πως η «πραγματική ετυμηγορία» θα εκδοθεί στις 5 Νοεμβρίου, την ημέρα των προεδρικών εκλογών. Παρά το γεγονός ότι η δίκη του τον είχε περιορίσει από τις προεκλογικές του εμφανίσεις από τα μέσα Απριλίου, πλέον, μετά την καταδίκη του, μπορεί να επανέλθει στην προεκλογική του δραστηριότητα μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν όρισε ότι η ποινή του Τραμπ θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. (τοπική ώρα), δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων όπου αναμένεται να οριστεί επίσημα υποψήφιος της παράταξης για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ παραμένει ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η υπεράσπιση έχει προθεσμία μέχρι τις 13 Ιουνίου να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της ενόψει της απαγγελίας της ποινής, ενώ η κατηγορούσα αρχή έχει προθεσμία μέχρι τις 27 Ιουνίου να ανταπαντήσει. Θεωρητικά, ο Τραμπ διατρέχει τον κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, καθώς η πλαστογράφηση λογιστικών εγγράφων επισύρει ποινή έως και τέσσερα χρόνια φυλάκισης στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, δεδομένης της ηλικίας του (θα είναι 78 ετών όταν θα του απαγγελθεί η ποινή) και του γεγονότος ότι δεν έχει ποινικό μητρώο, είναι πιθανό να του επιβληθεί ποινή με αναστολή ή κοινωνική εργασία και ενδεχομένως χρηματικό πρόστιμο.

Ανεξάρτητα από την τελική ποινή, ο Τραμπ έχει έναν μήνα προθεσμία να ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση και αρκετούς μήνες για να την ασκήσει επίσημα. Η έφεση αυτή θα είναι πιθανότατα ανασταλτική, κάτι που σημαίνει ότι η εκτέλεση της ποινής του θα αναβληθεί, επιτρέποντάς του να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Η καταδίκη του Τραμπ, ακόμα και αν περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης, δεν τον αποτρέπει από το να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Ο ίδιος και η ομάδα του είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την εκστρατεία τους, ελπίζοντας ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου θα αποτελέσουν την τελική «ετυμηγορία» για την πολιτική του καριέρα.

The post Καταδίκη Τραμπ: Τα επόμενα πολιτικά βήματα του πρώην Αμερικανού προέδρου first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Μετακόμιση: Οργανώστε το σπίτι σας χωρίς άγχος

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Η Τζένιφερ Λο και ο Μπεν Άφλεκ χώρισαν τον Μάρτιο

Συναγερμός στις Βερσαλλίες – Εκκενώνεται το παλάτι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More