Τέξας: Καθηλώθηκαν 700 αεροπλάνα λόγω κακοκαιρίας – 90 τόνων σταθμευμένο αεροπλάνο παρασύρεται από τους ανέμους

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι παρασύρουν ένα σταθμευμένο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Dallas Fort Worth (DFW) στο Τέξας. Στις εικόνες φαίνεται ένα Boeing 737-800 της American Airlines, βάρους περίπου 90 τόνων, να μετακινείται από τη φυσούνα λόγω των ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα περίπου 130 χλμ/ώρα. Ευτυχώς, το αεροσκάφος ήταν άδειο τη στιγμή του περιστατικού και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας έντονης κακοκαιρίας που έπληξε το Τέξας, αναγκάζοντας τη διοίκηση του αεροδρομίου να καθηλώσει μέχρι και 700 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την American Airlines, αρκετά αεροσκάφη επηρεάστηκαν από τους ισχυρούς ανέμους. Οι τεχνικοί της εταιρείας διενεργούν ελέγχους για να διαπιστώσουν αν απαιτούνται επισκευές στα αεροσκάφη​.

Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή περιλάμβανε ισχυρούς ανέμους, χαλάζι και πιθανότητα ανεμοστρόβιλους. Οι αρχές είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους για τις κομητείες Tarrant, Denton, Collin και Dallas. Η κακοκαιρία αναμενόταν να διαρκέσει αρκετές ημέρες, αυξάνοντας την πιθανότητα για επιπλέον καταστροφές​.

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει τη σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων που πλήττουν συχνά την περιοχή του Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ακόμα και σταθμευμένων αεροσκαφών και αναδεικνύοντας την ανάγκη για προσεκτική παρακολούθηση και διαχείριση των αεροπορικών υποδομών σε τέτοιες συνθήκες.

The post Τέξας: Καθηλώθηκαν 700 αεροπλάνα λόγω κακοκαιρίας – 90 τόνων σταθμευμένο αεροπλάνο παρασύρεται από τους ανέμους first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα – Μία τραυματίας

Πώς είναι ο πατέρας που θέλουμε να γίνουμε

Πόσο επικίνδυνο είναι αν χτυπήσει κεραυνός το αεροσκάφος που ταξιδεύετε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More