Επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη: Έλεος πια με την καπηλεία, δηλώνει το ΚΚΕ

 Τον ενημερώνουμε ότι εκτελέστηκε επειδή πήγε κόντρα στις «αξίες» που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε το ΚΚΕ

Δριμεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Περισσός κατηγορώντας τον για… καπηλεία, αμοραλισμό και ιστορική παραχάραξη.

Αφορμή ήταν επίσκεψή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμαλιάδα και το Μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη.

«Έχουμε την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από το μουσείο.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του ανέφερε:«Έχω βαθιά και τη συγκίνηση και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε και είμαι ελάχιστος μπροστά στο ανάστημα αυτού του ανθρώπου που είναι πίσω μου, του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία. Και το μόνο το οποίο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι η σύγχρονη Αριστερά -εκείνη που έχει στο DNA της να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο για το καλό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για το καλό της δημοκρατίας και των θεσμών- έχουμε λοιπόν την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, όπως είναι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών -είτε αυτό λέγεται παρακολουθήσεις είτε αυτό λέγεται Τέμπη είτε προπαγάνδα.

Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. ‘Αλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε ‘ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο’. ‘Αρα λοιπόν, εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαι τόσο υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση ώστε αυτό εδώ το μουσείο να ολοκληρωθεί. Και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του».

Η αντίδραση του ΚΚΕ

«Ενημερώνουμε τον κύριο Κασσελάκη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης, ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις “αξίες” που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη και τις δηλώσεις του».

Κλείσιμο«Ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις “ιερές συμμαχίες” του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι “συνέταιροι”, αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στο σχόλιό του:

«Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!».

Πηγή

The post Επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη: Έλεος πια με την καπηλεία, δηλώνει το ΚΚΕ first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

10 κόλπα για να δείχνεις λίγο πιο χαρισματικός

Matthew Perry: Η περιουσία του σταρ από τα «Φιλαράκια» αποκαλύφθηκε

Πάνος Μουζουράκης: Ζωντανά στο θέατρο Αλσος στις 22 Ιουλίου

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More