Κι όμως η Lotus έχει φτιάξει μοτοσικλέτα

Αν θέλεις να λες στους φίλους σου ότι έχεις τη μοναδική μοτοσικλέτα της Lotus τότε θα πρέπει να αποκτήσεις τη σπάνια C-01

Όχι, η Lotus δεν κατασκευάζει μοτοσικλέτες – τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αποφάσισε όμως πριν από περίπου δέκα χρόνια να αναθέσει ένα project στο διάσημο Γερμανό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων Kodewa να κατασκευάσει μια μοτοσικλέτα που θα έφερε το λογότυπο της Lotus.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η Lotus C-01, μια μοτοσικλέτα – έργο τέχνης η οποία σχεδιαστικά ακόμα και σήμερα δε μοιάζει με τίποτε άλλο. Ο Ντάνιελ Σάιμον ανάλαβε να σχεδιάσει τη Lotus και δε θα μπορούσε να κάνει κάτι λιγότερο από ριζοσπαστικό αφού είναι ο ίδιος που σχεδίασε τη μοτοσικλέτα της ταινίας Tron Legacy. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει ένας στρογγυλός προβολέας ο οποίος συνοδεύεται από μίνι φέρινγκ, ενώ το κεντρικό τμήμα της μοτοσικλέτας καλύπτεται από ένα μονοκόμματο ανθρακονημάτινο φέρινγκ.

Τα χρώματα είναι πολύ ιδιαίτερα αφού είναι εμπνευσμένα από την εμφάνιση των Lotus F1 της δεκαετίας του 1980 με μαύρο και χρυσό όπως ο τότε χορηγός John Player Special. Στο τεχνικό κομμάτι, η μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί έναν δικύλινδρο V2 κινητήρα 1.195 κ.εκ. από την KTM RC8 R ο οποίος αποδίδει 200 ίππους. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 181 κιλά, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Ohlins και τα φρένα της Brembo.

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι σε διαδικασία δημοπρασίας από τον Οίκο RM Sotheby’s με την τιμή να αναμένεται κάπου ανάμεσα στις 90.000 και 140.000 ευρώ.

Πηγή: newsmoto.gr

The post Κι όμως η Lotus έχει φτιάξει μοτοσικλέτα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Γιατί η Triumph Tiger Sport 660 παραμένει η ιδανική επιλογή στα μεσαία sport adventure;

Αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου έως και 68% στα πιο δημοφιλή μοντέλα στην Αττική

Αλλάζουν τα πάντα για τους οδηγούς

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More