Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου: Έκκληση για Κατάπαυση του Πυρός και Ανθρωπιστική Βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) ανακοίνωσε σήμερα μια έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκομμένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή η κλήση αντικατοπτρίζει την επείγουσα ανάγκη δράσης σε μια περιοχή που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και αρκετούς μήνες.

Η πρόεδρος της IFRC, Κέιτ Φορμπς, τόνισε τη σημασία μιας πολιτικής λύσης που θα επιτρέψει την άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η παροχή ζωτικής ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της περιοχής. Αναφέροντας την κατάσταση στη Ράφα, εκφράζει τον τραγικό ανθρωπιστικό αντίκτυπο της έλλειψης βασικών αναγκών όπως στέγη, νερό και τροφή.

Η IFRC, σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική υποστήριξη στην περιοχή, αλλά η κατάπαυση του πυρός είναι κρίσιμη για τη διεξαγωγή των εργασιών της. Η επιμονή της IFRC αντικατοπτρίζει την ανάγκη για άμεση δράση προς όφελος των πληγέντων πληθυσμών και τη δέσμευσή της στις αρχές της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η IFRC προσκαλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων και των εμπλεκόμενων φορέων, να συμβάλουν επειγόντως στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και στη διασφάλιση της ανεμπόδιστης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

The post Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου: Έκκληση για Κατάπαυση του Πυρός και Ανθρωπιστική Βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τουρκία: 11 τραυματίες σε ατύχημα σε κυλιόμενες σκάλες στο μετρό της Σμύρνης – Δείτε το βίντεο

Στύση: Πώς επηρεάζεται από τη στοματική υγεία του άνδρα

Απίστευτο: Σμήνος πεταλούδων πέταξε 4.200 χιλιόμετρα πάνω από τον Ατλαντικό χωρίς να σταματήσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More