Γκύζη: Αφαιρούνται επτά ζώα συντροφιάς από ιδιοκτήτρια λόγω κακομεταχείρισης

Είχε καταγγελθεί για κακοποίηση ζώων και κακές συνθήκες διαβίωσης και ζητείται να της απαγορευτεί η απόκτηση νέου κατοικίδιου

Μετά από εισαγγελική απόφαση από δύο σπίτια της ίδιας ιδιοκτήτριας στου Γκύζη, αφαιρούνται επτά ζώα.

Σύμφωνα με την Athens Voice δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γυναίκα βρίσκεται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, καθώς ήδη της έχουν αφαιρεθεί επιπλέον 28 ζώα συντροφιάς από σπίτι που διατηρεί στη Στυλίδα.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες περιπτώσεις οριστικής απομάκρυνσης ζώων συντροφιάς από ιδιοκτήτη, έπειτα από απανωτές καταγγελίες περίοικων και φιλοζωικών οργανώσεων για κακοποίηση ζώων, κακές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπή φροντίδα και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Αυτή την ώρα, όπως προκύπτει και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος βρίσκονται στα δύο σπίτια της ιδιοκτήτριας των ζώων όπου αρχικά καταγράφουν και στην συνέχεια απομακρύνουν τα ζώα. Πρόκειται για πέντε σκυλιά και δύο γάτες. Αυτά ελέγχονται αρχικά για το εάν πληρούν τις -από τον νόμο- προδιαγραφές ιδιοκτησίας (βιβλιάρια υγείας, μικροτσίπ) και εν συνεχεία θα μεταφερθούν σε ειδικούς χώρους.

Γκύζη: Θα της απαγορευτεί η απόκτηση νέου ζώου

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ζητηθεί να εκκινηθεί η διαδικασία για την έκδοση διάταξης όπου θα απαγορεύει την απόκτηση νέου ζώου από την συγκεκριμένη γυναίκα. Μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, για τα ελληνικά χρονικά όπως τονίζουν οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στη διαδικασία απομάκρυνσης.

Οι καταγγελίες σε βάρος της συγκεκριμένης ιδιοκτήτριας είναι απανωτές. Τόσο από περίοικους των δύο σπιτιών της, όπου διαμαρτύρονταν για τη φασαρία που έκαναν τα ζώα, τον υπερπληθυσμό τους, τις δυσοσμίες αφού δεν πληρούνταν οι συνθήκες υγιεινής, ενώ αρκετές είναι και οι καταγγελίες από φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντικές ομάδες που έβλεπαν πως τα ζωάκια, δεν τύγχαναν της σωστής φροντίδας.

Μάλιστα, αρκετά από αυτά, εμφανίζονται να είναι αρκετά αδυνατισμένα ενώ κάποια χρίζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Η δυσοσμία στην πολυκατοικία είναι έντονη ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου σύμφωνα με τις καταγγελίες που οδήγησαν στην απομάκρυνση των ζώων, τα σκυλιά γάβγιζαν χωρίς η ιδιοκτήτρια να κάνει το παραμικρό για να τα ηρεμήσει.

Γνώριμη της δικαιοσύνης η ιδιοκτήτρια

Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια ζώων έχει… ανοικτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη καθώς σε βάρος της εκκρεμεί δικαστήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου στη Λαμία. Πρόκειται για υπόθεση που αφορά την μόνιμη αφαίρεση 28 ζώων, τα οποία είχε σε άλλο οίκημα, ιδιοκτησίας της στην περιοχή της Λαμίας. Πάλι και σε αυτή την περίπτωση η ιδιοκτήτρια αντιμετωπίζει κατηγορίας που αφορούν παραμέληση φροντίδας, κακοποίηση ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για νεκρά ζώα, οι οποίες διερευνώνται.

Οι αστυνομικοί από το πρωί, έχοντας την εισαγγελική παραγγελία στα χέρια τους έχουν ξεκινήσει την απομάκρυνση των ζώων, ενώ παρόντες είναι και εθελοντές ζωόφιλοι προκειμένου να βοηθήσουν το έργο των αρχών.

Πηγή

The post Γκύζη: Αφαιρούνται επτά ζώα συντροφιάς από ιδιοκτήτρια λόγω κακομεταχείρισης first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τουρκία: Έκρηξη σε εστιατόριο με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες – Δείτε βιντεο

ΤΩΡΑ: Καίγονται σπίτια στη Σταμάτα

3 τρόποι να απαντήσεις αποστομοτικά σε προσβολές από αγενείς ανθρώπους!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More