ΑΑΔΕ: Αναζητά 130.000 φορολογούμενους για να τους «μοιράσει» 93 εκατ. ευρώ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση όσον αφορά την επιστροφή φόρων σε μεγάλο αριθμό φορολογουμένων. Με τον αριθμό των ανεξόφλητων επιστροφών να αγγίζει τα 93 εκατομμύρια ευρώ, η ΑΑΔΕ αναζητά τη συνεργασία των πολιτών για να διευκολύνει τη διαδικασία επιστροφής.

Κύριο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη δηλωθέντων IBAN τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων. Συνολικά, πάνω από 130.000 φορολογούμενοι αναζητούνται από την ΑΑΔΕ, με τους περισσότερους να αποτελούνται από φυσικά πρόσωπα που έχουν λάβει περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ επιστροφής.

Η επίλυση αυτής της κατάστασης περιλαμβάνει την υποχρεωτική δήλωση IBAN πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, καθώς και τη χρήση της νέας εφαρμογής “myAADEapp”, που επιτρέπει στους φορολογούμενους να δηλώνουν ή να αλλάζουν το IBAN του λογαριασμού τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της ΑΑΔΕ, πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν ανταποκριθεί στις κλήσεις για τη δήλωση των IBAN τους. Η συμμετοχή τους είναι κρίσιμη για την ομαλή λειτουργία του φορολογικού συστήματος και την επίλυση του προβλήματος των εκκρεμών επιστροφών.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι η επιστροφή ή ο συμψηφισμός των φόρων σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οφειλές από το φόρο εισοδήματος συμψηφίζονται προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής από άλλους φόρους.

Παρά τις δυσκολίες, η ΑΑΔΕ έχει επιστρέψει ή συμψηφίσει φόρο εισοδήματος συνολικού ύψους 50,4 εκατομμυρίων ευρώ για το 91% των φορολογούμενων με πιστωτικά εκκαθαριστικά.

Η ενεργή συμμετοχή και συνεργασία των φορολογουμένων αποτελεί καίριο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών και την ομαλή λειτουργία του φορολογικού συστήματος.

The post ΑΑΔΕ: Αναζητά 130.000 φορολογούμενους για να τους «μοιράσει» 93 εκατ. ευρώ first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Η πολιτική δύση του Λευτέρη Αυγενάκη – Το «ένοχο» παρελθόν ανάρμοστων συμπεριφορών του

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας»

Δεν χρειάζομαι κανέναν για να είμαι καλά. Μονάχα εμένα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More