Τα γυρίζει η πρόεδρος των Σκοπίων: «Θα σεβαστώ την Συμφωνία των Πρεσπών»

Η Σκοπιανή πρόεδρος θεωρεί ότι δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την πανηγυρική δήλωση στη Βουλή

Αλλαγή ρότας διαφαίνεται στην τακτική των Σκοπιανών καθώς η νέα πρόεδρος της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικό γεγονός και πραγματικότητα και «θα τη σεβαστώ»

Η Σκοπιανή πρόεδρος θεωρεί ότι δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την πανηγυρική δήλωση στη Βουλή και όταν μίλησε για «Μακεδονία» αντί για το συνταγματικό όνομα της χώρας, αναφέρει το zhurnal.mk.

«Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύω όμως και στην ελευθερία της έκφρασης, στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού, που δεν είναι μόνο συλλογική και αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική. Επομένως, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και μην δείτε σε αυτό ότι παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε σήμερα η Σκοπιανή πρόεδρος.

Πηγή

The post Τα γυρίζει η πρόεδρος των Σκοπίων: «Θα σεβαστώ την Συμφωνία των Πρεσπών» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απίστευτο: Συνελήφθη άνδρας στη Νέα Μάκρη για εμπρησμό που τον είχαν συλλάβει πριν 15 μέρες!

Φωτιά στην Σταμάτα: Τραγωδία στις φλόγες – Νεκρός 45χρονος από ανακοπή

Τουρκία: Έκρηξη σε εστιατόριο με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες – Δείτε βιντεο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More