Ποινή φυλάκισης σε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα – Είχε απειλήσει το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης για τις απειλές σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που φέρεται να εκτόξευσε μέσω ανάρτησης προειδοποιώντας για επιθέσεις.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα αντιμετώπιζε το αδίκημα του άρθρου 187Α σύμφωνα με το οποίο οποιοδήποτε άτομο με οποιονδήποτε τρόπον ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή της κατηγορίας στο αδίκημα του άρθρου 184 του ποινικού κώδικα για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος υποστηρίζοντας πως με τις ενέργειες του «διεκδίκησε το δίκαιο και τη νομιμότητα».

Η επίμαχη ανάρτηση

«Η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ έχει δύο επιλογές. Η μία να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κρατάνε απόσταση από το ΒΟΞ. Η άλλη είναι να αφήνει να έρχονται τα ΜΑΤ δίπλα στο ΒΟΞ και να προκαλούν.

Στη δεύτερη περίπτωση σας το υπογράφω εγώ θα γίνουν τα εξής :

1ον άγριες συμπλοκές έξω από το ΒΟΞ με εμάς και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠ´ΕΞΩ.

2ον Θα #^**^%

3ον Όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

4ον Όλες οι τουριστικές περιοχές το Καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

5ον Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού.Ή θα μπουκάρουμε σε όλα μέσα και θα εκτεθεί η Κυβέρνηση διεθνώς, ή θα πυροβολήσουν μέλη του Ρουβίκωνα για να μην μπουν με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που γράφω τώρα είναι το σχέδιο «πόλεμος για ένα οχυρό» το έχουμε συζητήσει έχει οργανωθεί και έχει εγκριθεί σε ολομέλεια τον Απρίλιο του 2024».

Πηγή

The post Ποινή φυλάκισης σε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα – Είχε απειλήσει το υπ. Προστασίας του Πολίτη first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αυτός που δε ρισκάρει για σένα δεν είναι για σένα

Discovery Channel – Απίστευτη θεωρία: «Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Βενετία»!

Μυτιλήνη: Άμεση κατάσβεση φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση μεταξύ Πέτρας και Μολύβου

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More