Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη»

«Σε αυτή την Ευρώπη, η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια. Όπως ήμασταν από 2019 έως σήμερα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας από το Παλαιό Φάληρο.

«Θέλουμε να πετύχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για να διατηρήσουμε τα πρωτεία του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη και να συνδιαμορφώσουμε τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα (28/05) από το Παλαιό Φάληρο.

«Ψηφίζουμε για μία Ελλάδα υπερήφανη στην Ευρώπη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Έχουν την ιδιαιτερότητα να διεξάγονται σε έναν χρόνο σχετικά ουδέτερο, αλλά αυτό δε μειώνει τη σημασία τους.

Εμείς είμαστε το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτό που το δύσκολο 2015, κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα να φέρουμε πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πλέον, η Ευρώπη αγωνίζεται να βρει τον βηματισμό της σε έναν κόσμο που αλλάζει και η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια», προσέθεσε.

«Η χώρα μας έβαλε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της», τόνισε ακόμη ο Πρωθυπουργός «και διαπραγματευτήκαμε το Ταμείο Ανάκαμψης που έφερε 36 δισ. ευρώ στην πατρίδα μας. Όλα αυτά διοχετεύονται σε επενδύσεις, ψηφιακά, υγεία, παιδεία». Επίσης, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «η Ελλάδα ήταν ξέφραγο αμπέλι και πέντε χρόνια μετά δεν μας απασχολεί, γιατί το λύσαμε».

Ακόμη, σημείωσε πως «η θέση μας σε σχέση με την Τουρκία και τους βόρειους γείτονες έχει ενισχυθεί, γιατί η Ελλάδα έχει άλλο κύρος και φωνή στην Ευρώπη. Θα συζητήσουμε για το αν θα έχουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης και ένα κοινό αμυντικό ταμείο για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος.

Για όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα, ποιος κόμμα και ποιους ευρωβουλευτές θέλετε να σας εκπροσωπεί στην Ευρώπη; Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα και γι’ αυτό έχει σημασία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μην τις αντιμετωπίσετε με αδιαφορία. Θα σας ζητήσω να κινητοποιηθείτε όλες και όλοι».

«Ο Κασσελάκης μάς κατηγορεί για αλαζονεία και ήδη τάζει Υπουργεία δεξιά κι αριστερά»

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εξαπέλυσε» σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ένα άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. «Μας κατηγορούν για αλαζονεία του 41%. Μα, εσείς μας το δώσατε. Μόνο εσείς».

«Ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί εμάς για αλαζονεία. Τον άκουσα σήμερα σε συνέντευξη που είπε: “Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσω και θα είμαι αυτοδύναμος” και αρχίζει και μοιράζει Υπουργεία δεξιά κι αριστερά.

«Σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα όλοι αυτοί που τάζουν και ξέρουν ότι θα γυρίσουν την χώρα πίσω στην χρεοκοπία. Δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα μπορεί να άλλαξε. Το ψέμα, η τοξικότητα και τα “λεφτόδεντρα” παραμένουν το ίδιο συστατικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τάζουν τα πάντα στους πάντες, ανερυθρίαστα», είπε ακόμη.

Πηγή

The post Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τι θα συμβεί αν βάλεις ένα παγάκι πάνω στο μπιφτέκι (vid)

Γλυκά Νερά: Η εταιρεία που κατασκευάζει το πολεμικό drone έβγαλε ανακοίνωση – Πώς έγινε η πτώση

Κλείστε το ένα μάτι και ο κύκλος θα εξαφανιστεί – Οι εξηγήσεις για 6 πασίγνωστες οφθαλμαπάτες! (vid)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More