«M’ ένα βιβλίο συζητώ» Βιβλίο: «Ζωή γεμάτη νόημα, ναι, γεμάτη νόημα»

Φιλαναγνώστη, η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου σε προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση “M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Κυριακή 26 Μαίου 2024, 18.30, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων.
Πάρε μέρος στη δημιουργική συζήτηση γύρω από το υπαρξιακό ημερολόγιο εποχής της Έττυ Χίλλεσουμ Γιάννη Καλπούζου – εκδόσεις Πατάκης.

Εισηγήτρια : Ήβη-Ακριβή Σταυροπούλου, Γενική Γραμματέας ΕΛΒΙ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, μέχρι την Πέμπτη 23.5.2024, για λήψη του zoom link.

… «Ένα εφαλτήριο – με άλλα λόγια, ξυπνητήρι! – αφύπνισης συνείδησης για κάθε αναγνώστη!

Η ζωή της Ολλανδο-Εβραίας Έττυ Χίλλεσουμ περνάει μέσα από τα ημερολόγια που κρατούσε από το 1941-1943. Μας μιλάει κατ’ ευθείαν στην ψυχή. Άνθρωπος προς ανθρώπους.

Οι κακουχίες, οι φόβοι, οι αγωνίες για το αύριο, η εξαθλίωση σε όλους τους τομείς, όλες τις συνθήκες, από τις οποίες έχει περάσει η Έττυ Χίλλεσουμ, μας επιστρέφονται πίσω σαν μηνύματα αισιοδοξίας, πίστης. ελπίδας και αγάπης.

Έναν εσωτερικό σεισμό αισθάνεται κανείς διαβάζοντάς το.»…

Ήβη-Ακριβή Σταυροπούλου

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου – πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 460 εκδηλώσεις Μ’ ένα βιβλίο συζητώ, ενώ δημιούργησε 914 Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της.

Αδριανού 3 – 154 51 Νέο Ψυχικό

Τ 210 646 3888 | F 210 646 3263

hellenicbookclub@gmail.com | www.elbi.gr

facebook | youtube

Πηγή: από email

The post «M’ ένα βιβλίο συζητώ» Βιβλίο: «Ζωή γεμάτη νόημα, ναι, γεμάτη νόημα» first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Κουρούπη “Το δέντρο στο νοσοκομείο με τις μαριονέτες”

Παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου «Αντιγόνη Ν. Ζουρούδη – Η Μάνα της Δωδεκανήσου» της Άννας Χαρίτου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Χρ. Χήρα “Ο Μεγάλος Υπερσιβηρικός”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More