Τζούλιαν Ασάνζ: Κέρδισε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

την απόφαση αυτή ο ιδρυτής των Wikileaks μπορεί να αμφισβητήσει τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για το πώς θα διεξαχθεί η μελλοντική δίκη και κατά πόσο θα παραβιαστεί το δικαίωμα του στην ελευθερία του λόγου. 

Ο ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να υποβάλλει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου.

Ο Ασάνζ έχει πλέον την άδεια για έφεση κατά της διαταγής για έκδοση στις ΗΠΑ για να δικαστεί εκεί για διαρροή στρατιωτικών απορρήτων τα οποία σύμφωνα με τους εισαγγελείς έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Με την απόφαση αυτή ο ιδρυτής των Wikileaks μπορεί να αμφισβητήσει τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για το πώς θα διεξαχθεί η μελλοντική δίκη και κατά πόσο θα παραβιαστεί το δικαίωμα του στην ελευθερία του λόγου.

Η σύζυγός του Στέλλα Ασάνζ δήλωσε στο BBC ότι επρόκειτο για μία «αποφασιστική» ημέρα σε έναν παρατεταμένο δικαστικό αγώνα, ενώ οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι η υπόθεση σε βάρος του έχει ισχυρά πολιτικά κίνητρα.

Σε μία γρήγορη απόφαση το πρωί της Δευτέρας, δύο ανώτεροι δικαστές του επέτρεψαν να ασκήσει έφεση κατά της προηγούμενης απόφασης, αποφασίζοντας ότι πρέπει να του δοθεί πλήρης έφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, βρίσκεται επί του παρόντος στην φυλακή Μπελμάρς και θα έχει αρκετούς μήνες για να προετοιμάσει την έφεσή του, η οποία θα αφορά στο εάν αμερικανικά δικαστήρια θα προστατέψουν το δικαίωμά του στην ελευθερία λόγου ως Αυστραλός πολίτης.

Υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις του το 2010 αφορούσαν εγκλήματα πολέμου από τις ΗΠΑ.

Πηγή

The post Τζούλιαν Ασάνζ: Κέρδισε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

ΗΠΑ: Δεκάδες δελφίνια πέθαναν επειδή παγιδεύτηκαν σε αβαθή

Κίνηση τώρα: Κλειστή η έξοδος της Αγίας Άννης – Στο κόκκινο η άνοδος του Κηφισού

Συνταξιούχοι: Πόσοι και ποιοι δικαιούνται το επίδομα από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More