Πώς να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου

Παρατηρείς πως δύσκολα χάνεις βάρος και λίπος, δεν βλέπεις εύκολα αποτελέσματα από το γυμναστήριο; Εάν απάντησες ναι σε αυτήν την ερώτηση, τότε μπορεί να έχεις αργό μεταβολισμό.

Πώς όμως θα καταφέρεις να τον αντιστρέψεις για να τρέφεσαι σωστά, να παίρνεις όλες τις βιταμίνες και ενέργεια από την τροφή σου και να έχεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής; Σήμερα θα μιλήσουμε για τους βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου άμεσα.

Αιτίες αργού μεταβολισμού

Η διαδικασία του μεταβολισμού του σώματος σου μπορεί να έχει επιβραδυνθεί για πολλούς λόγους, με κύριο λόγο αυτόν του τρόπου ζωής. Όταν παραλείπουμε γεύματα ή τρώμε όσο λιγότερο γίνεται για να αδυνατίσουμε, το σώμα μας “ρίχνει” τον μεταβολισμό μας ώστε η τροφή να μεταβολίζεται πιο αργά και το σώμα μας να έχει ενέργεια και για αργότερα.

Ειδικά όταν αυτή η συνήθεια επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια, το σώμα συνηθίζει στην λίγη τροφή με αποτέλεσμα να μην μπορείς να χάσεις βάρος (αφού ήδη τρως λίγο) ή δύσκολα να αναπτύσσεις μύες γιατί το σώμα σου δεν έχει αρκετά εφόδια για να λειτουργήσει σωστά.

Το στρες, η ηλικία, ο διαβήτης ή ακόμα και ο θυρεοειδής και γενετικοί παράγοντες μπορεί να είναι ακόμα αιτίες ενός αργού μεταβολισμού.

Πώς θα επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου

Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία επιτάχυνσης του μεταβολισμού σου, πρέπει να σκεφτείς και να συζητήσεις με τον γιατρό σου για την αιτία που εμφανίζει επιβράδυνση. Μήπως τρως πολύ λίγο, έχεις θυρεοειδή ή διαβήτη ή στρεσάρεσαι πολύ στην δουλειά;

Αφού έχεις εντοπίσει την ρίζα του προβλήματος, τότε μπορείς να πάρεις τα κατάλληλα βήματα για να το αντιμετωπίσεις. Εάν η καθημερινότητά σου σου προκαλεί άγχος, σκέψου πώς μπορείς να το ελαττώσεις. Εάν έχεις θυροειδή, διαβήτη ή κάποιο άλλο νόσημα, μίλα με τον γιατρό σου για το τί μπορείς να κάνεις.

Από την άλλη εάν τρως λίγο και το σώμα σου έχει συνηθίσει σε αυτό, τότε πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου. Ξεκίνα να τρως φαγητά πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, αποφεύγοντας την ζάχαρη και τους υδατάνθρακες και τρώγοντας συχνά, με σνακ και γεύματα ανά δύο με τρεις ώρες.

Παρόλο που στην αρχή μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο να συνηθίσεις, μπορεί να βάλεις κάποιο βάρος ή να νιώθεις ότι τρως πολύ μία ισορροπημένη και σταθερή ποσότητα τροφής είναι ο μόνος τρόπος να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου μια και καλή.

Θα δεις ότι με τον καιρό έχεις περισσότερη ενέργεια, καλύτερα αποτελέσματα στο γυμναστήριο και σταδιακά χάνεις βάρος με αποτέλεσμα.

The post Πώς να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

5 Ολόσωμα μαγιό που χρειάζεσαι στην καλοκαιρινή σου συλλογή

Τί μπορείς να φορέσεις πάνω από το μαγιό;

Πως να αποκτήσεις NETFLIX 4K με 70% Έκπτωση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More