Από τι εξαρτάται η εποχή των altcoins και γιατί δεν έχει έρθει ακόμα;

Ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι η εποχή των altcoins, γνωστή και ως altcoin season.

Ειδικότερα, οι εποχές των altcoin αποτελούν περιόδους τεράστιων ευκαιριών για τους επενδυτές που αναζητούν σημαντικά κέρδη σε κρυπτονομίσματα πέρα από το Bitcoin . Μάλιστα, με τις τελευταίες κινήσεις του BTC να φέρνουν μια αισιοδοξία στην αγορά, οι επενδυτές αναμένουν με μεγαλύτερη ανυπομονησία το επόμενο altcoin season.

Αγορά WienerAI

Οι εποχές των altcoin, όπως προαναφέραμε γνωστότερες με την αγγλική ορολογία altcoin season, αποτελούν περιόδους κατά τις οποίες τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, ή αλλιώς τα altcoins, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στην τιμή τους και την κεφαλαιοποίησης αγοράς, σε σύγκριση με το Bitcoin.

Ειδικότερα, τα altcoin season χαρακτηρίζονται από μείωση της κυριαρχίας του Bitcoin υποδεικνύοντας μια μετατόπιση του κλίματος των επενδυτών προς τα καλύτερα altcoins. Αν και τα δεδομένα του τελευταίου εξαμήνου δείχνουν μια ιδιαίτερα θετική επίδοση για τα altcoins, το σίγουρο είναι ότι η εποχή τους δεν έχει έρθει ακόμα. Πάμε να δούμε μερικούς παράγοντες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον ερχομό της εποχής αυτής.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εποχή των altcoins

1. Η κυριαρχία του Bitcoin

Ένας από τους βασικούς δείκτες μιας επικείμενης εποχής των altcoin είναι η μείωση της κυριαρχίας του Bitcoin. Η κυριαρχία του Bitcoin μετρά στην ουσία το ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποίησης αγοράς κρυπτονομισμάτων που κατέχει το Bitcoin. Ιστορικά, οι εποχές altcoin συμπίπτουν με περιόδους κατά τις οποίες η κυριαρχία του Bitcoin αρχίζει να μειώνεται, σηματοδοτώντας ότι οι επενδυτές διαφοροποιούν όλο και περισσότερο τα χαρτοφυλάκιά τους από το Bitcoin προς άλλες επιλογές κρυπτονομισμάτων.

2. Ιστορικές επιδόσεις

Η ανάλυση των προηγούμενων κύκλων προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πιθανή πορεία της κεφαλαιοποίησης αγοράς των altcoin. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του κύκλου του 2020, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς altcoin εκτοξεύθηκε από 51,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2020 στο εντυπωσιακό ποσό των 1,13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021. Ένα αξιοσημείωτο κέρδος που ανέρχεται στο 21,6x. Μια τέτοια εκθετική άνοδος αποτελεί παράδειγμα για τις τεράστιες δυνατότητες των altcoins, ιδίως όταν φτάσει η εποχή τους.

3. Κλίμα των επενδυτών

Τα altcoin seasons συχνά συμπίπτουν με ένα κλίμα της αγοράς όπου οι επενδυτές είναι έτοιμοι να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν και σημαντικότερα κέρδη. Καθώς λοιπόν οι επενδυτές εξερευνούν όλο και περισσότερες επιλογές, τα altcoins μπορούν να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση και τη ροή κεφαλαίων.

4. Δυναμική της αγοράς

Τα altcoins αντιμετώπισαν πρόσφατα έντονο ανταγωνισμό από το Bitcoin σε θέμα εισροών κεφαλαίων, περιορίζοντας την ικανότητά τους να σημειώσουν μεγάλες αυξήσεις. Ωστόσο, μόλις το ενδιαφέρον προς το Bitcoin αρχίσει να εξασθενεί, οι επενδυτές ενδέχεται να στρέψουν την προσοχή τους προς τα altcoins, οδηγώντας προς τα πάνω τις τιμές και την κεφαλαιοποίησή τους.

Αγορά WienerAI

Ποια altcoins αναμένεται να ανέβουν σε τιμή;

Καθώς οι επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένουν με ανυπομονησία την έναρξη μιας περιόδου altcoin, η ενημέρωση σχετικά με τις τάσεις και τις εξελίξεις της αγοράς είναι ιδιαίτερα σημαντική για λήψη σωστών επενδυτικών επιλογών.

Μια κατηγορία altcoin που φαίνεται να βρίσκεται αυτή τη περίοδο στο προσκήνιο είναι τα meme coins. Μάλιστα, οι περισσότεροι αναλυτές του κλάδου αναφέρουν πως το επόμενο bull run τα καλύτερα meme coins θα εκτοξευτούν σε νέα ύψη.

Ένα από τα έργα το οποίο φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον της κοινότητας crypto, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες προπωλήσεις κρυπτονομισμάτων, είναι το WienerAI. Ένα meme coin το οποίο δεν περιορίζεται στον αστείο χαρακτήρα του, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα πονταρίσματος για παθητικό εισόδημα και ένα εξαιρετικό εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, το WienerAI θα κυκλοφορήσει έναν βοηθό συναλλαγών ο οποίος θα αναλύει την αγορά crypto σε πραγματικό χρόνο και θα προσφέρει στους επενδυτές αξιόπιστες επενδυτικές προτάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες ή συμμετοχή στην προπώληση, μπορείτε να ανατρέξετε στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Αγορά WienerAI

Το κείμενο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επενδυτική πρόταση. Δεν εκφράζει την προσωπική γνώμη του γράφοντος, της συντακτικής ομάδας ή του ιστότοπου εν γένει. Οποιαδήποτε επένδυση ή συναλλαγή εμπεριέχει ρίσκο, οι προηγούμενες τυχόν αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις.

Πηγή

The post Από τι εξαρτάται η εποχή των altcoins και γιατί δεν έχει έρθει ακόμα; first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι καλούνται να πληρώσουν περισσότερα

Η Ασφάλεια Καλαμάτας «έχει» τον εμπρηστή του beach bar της Φανής Χαλκιά

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αυξήθηκαν οι επιβάτες τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More