ΔΕΔΔΗΕ: Μηνιαίοι λογαριασμοί ρεύματος από τις αρχές καλοκαιριού

Σύμφωνα με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, θα μπορέσει να βοηθήσει καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια γιατί θα έχουν ταχύτερη ενημέρωση για την καταναλώση τους.

Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η μηνιαία καταμέτρηση ηλεκτρική ενέργειας για τους συνολικά 7,5 εκατ. μετρητές.

Πιο σγκεκριμένα, ήδη πολλά νοικοκυριά λαμβάνουν κάθε μήνα το λογαριασμό ρεύματος, με τον ΔΕΔΔΗΕ να στοχεύει το επόμενο διάστημα να τεθεί σε ισχύ σε όλη την χώρα. Η μηνιαία καταμέτρηση θα συμβάλει στη διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρισμού σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και θα περιορίσει την πολυπλοκότητα των τιμολογίων.

Σύμφωνα με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, θα μπορέσει να βοηθήσει καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια γιατί θα έχουν ταχύτερη ενημέρωση για την καταναλώση τους.

Ταυτοποίηση

Ο Διαχειριστής ζητά την ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου για τη μηνιαία καταμέτρηση.

Κρίνεται αναγκαίο στη σχετική διαδικασία δηλώσεων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας να προβλέπεται πλέον ρητά ο εκάστοτε αρμόδιος προμηθευτής να δηλώνει στο ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου του συμβεβλημένου χρήστη.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τους πελάτες/συμβεβλημένους καταναλωτές για την επικίμενη υλοποίηση των αιτημάτων τους, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό άσκοπες μεταβάσεις και μειώνοντας δραστικά το χρόνο ολοκλήρωσης τους. Παράλληλα, θα διευκολύνονται σημαντικά και όλες οι άλλες απαραίτητες επικοινωνίες και ενημέρωσεις μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και καταναλωτή/πελάτη.

Πηγή

The post ΔΕΔΔΗΕ: Μηνιαίοι λογαριασμοί ρεύματος από τις αρχές καλοκαιριού first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Σπουδαία ανακάλυψη στην Ιεράπετρα: Δικηγόρος βρήκε τον τάφο της Μαντάμ Ορτάνς

Τα ζώδια, η συγγνώμη και η συγχώρηση

Μάρθα Φριντζήλα: «Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας στην ισότητα και τον σεβασμό»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More