Tραμπ: Προηγείται σχεδόν σε όλες τις αμφίρροπες πολιτείες – «Καλπάζει» με σταθερό προβάδισμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν σχεδόν σε όλες τις αμφίρροπες πολιτείες εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024

Η νέα δημοσκόπηση των NYT/Siena είναι ράπισμα για τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς όπως δείχνει υστερεί από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του στις περισσότερες από τις κρίσιμες εκλογικές μάχες των «swing-states».

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες (13/5), ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων σε κάθε αμφίρροπη πολιτεία εκτός από το Μίσιγκαν και είναι μπροστά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε όλες τις πολιτείες-κλειδιά εκτός από το Ουισκόνσιν.

Τα ζοφερά δεδομένα για τον Μπάιντεν είναι πιθανό να αυξήσουν την ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών για τις προοπτικές επανεκλογής του προέδρου, λιγότερους από έξι μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών.

«Από όσο μπορώ να πω, [η εκστρατεία Μπάιντεν] κάνει ό,τι χρειάζεται να κάνει στο μέτωπο των μηνυμάτων, λειτουργούν πολύ καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν εκδηλώσεις στις αντίστοιχες πολιτείες. Αλλά απλώς δεν πάει καλά», είπε ο Τζιμ Μάνλεϊ,στέλεχος των Δημοκρατικών και πρώην μέλος του Κογκρέσου. «Αυτό είναι που βρίσκω απογοητευτικό, ανησυχητικό και λίγο τρομακτικό», είπε.

Η τελευταία δημοσκόπηση των NYT/Siena έρχεται μια ημέρα μετά την έρευνα των FT-Michigan Ross που έδειξε ότι οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ ανησυχούν ξανά για τον πληθωρισμό και εξακολουθούν να αξιολογούν τον Τραμπ υψηλότερα από τον Μπάιντεν στο μέτωπο της οικονομίας.

Η δημοσκόπηση των NYT/Siena έδειξε ότι ο Μπάιντεν χάνει με σημαντική διαφορά από τον Τραμπ στις δυτικές και νότιες πολιτείες, όπως η Νεβάδα, η Αριζόνα και η Τζόρτζια που κέρδισε το 2020. Στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, τις βιομηχανικές πολιτείες που πρέπει να κερδίσει για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο η διαφορά είναι πιο μικρή, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην κόψη του μαχαιριού.

Ο Τζεφ Γκάριν, ένας από τους δημοσκόπους της εκστρατείας του Μπάιντεν, είπε ότι θα ήταν «λάθος» να εξαχθούν γενικά συμπεράσματα σχετικά με την κούρσα από μια έρευνα και είπε ότι ο Μπάιντεν «ανεβαίνει και κερδίζει» σε άλλες δημοσκοπήσεις.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις εκλογές και δεν έχουν αρχίσει να αποφασίζουν – μια δυναμική που αντικατοπτρίζεται και στη σημερινή δημοσκόπηση. Αυτοί οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν αυτές τις εκλογές και η εκστρατεία του Μπάιντεν κάνει τα πάντα για να τους κερδίσει», είπε ο Γκάριν.

Ο εθνικός μέσος όρος δημοσκοπήσεων FiveThirtyEight δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες, μικρότερη διαφορά από τον Μάρτιο, υποδηλώνοντας ότι ο πρόεδρος έχει σημειώσει κέρδη πρόσφατα, ενώ ο αντίπαλός του κατέθετε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Μπάιντεν ωστόσο δεν κατάφερε ακόμα να ξεπεράσει τον Τραμπ πόσο μάλλον να σημειώσει επιβλητικό προβάδισμα σε αυτούς τους αγώνες και η δημοσκόπηση των NYT/Siena έδειξε μια διάβρωση της υποστήριξης προς τον Μπάιντεν μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων και των έγχρωμων που τον βοήθησαν στη νίκη επί του Τραμπ το 2020 .

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ είχε ισχυρά πλεονεκτήματα έναντι του Μπάιντεν όταν οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν ποιον θα εμπιστεύονταν περισσότερο για τον χειρισμό της οικονομίας και της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

«Αυτό που βρίσκω πιο ανησυχητικό είναι η δύναμη που επιδεικνύει ο Τραμπ κάθε φορά, ακόμη και σε πράγματα στα οποία αντικειμενικά απέτυχε», παραδέχθηκε ο Μάνλεϊ, στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών.

Ο Τραμπ χαιρέτισε τη δημοσκόπηση όταν μίλησε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. «Οι New York Times μόλις βγήκαν με μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι προηγούμαστε παντού με πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτη είναι πρώτη είδηση και νομίζω ότι θα τη βρείτε όλοι πολύ ενδιαφέρουσα»

Πηγή

The post Tραμπ: Προηγείται σχεδόν σε όλες τις αμφίρροπες πολιτείες – «Καλπάζει» με σταθερό προβάδισμα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τουρκία: 11 τραυματίες σε ατύχημα σε κυλιόμενες σκάλες στο μετρό της Σμύρνης – Δείτε το βίντεο

Στύση: Πώς επηρεάζεται από τη στοματική υγεία του άνδρα

Απίστευτο: Σμήνος πεταλούδων πέταξε 4.200 χιλιόμετρα πάνω από τον Ατλαντικό χωρίς να σταματήσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More