Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμό 100% στις κινεζικές εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων

ΗΠΑ: Τι θα ανακοινώσει την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να αυξήσει τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από 25% σε 100%, καθώς εντείνει τις προσπάθειές της ενόψει των αμερικανικών εκλογών για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την κίνηση αυτή, καθώς και άλλους δασμούς στις εισαγωγές καθαρής ενέργειας, την Τρίτη, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Η απότομη αύξηση των δασμών έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Κίνα θα μπορούσε να κατακλύσει την αμερικανική αγορά με φθηνά ηλεκτρικά ρεύματα, απειλώντας την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες τους τελευταίους μήνες για να πείσει τα μέλη των συνδικάτων στις πολιτείες που βρίσκονται σε εξέλιξη ότι θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επανεξετάζει εδώ και τρία χρόνια τους δασμούς που επέβαλε ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές από την Κίνα στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε το 2018. Οι νέοι δασμοί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ανακοινωθούν παράλληλα με την ολοκλήρωση της επανεξέτασης, υπό την ηγεσία του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ, επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Πηγή

The post Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμό 100% στις κινεζικές εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

4 ψυχολογικά κόλπα για να τον κάνεις να σε ερωτευτεί

Ανησυχία στην Καστοριά: Εγκλωβισμένοι δύο αναρριχητές σε δύσβατο μονοπάτι

Ο πιο δημοφιλής YouTuber στον κόσμο χτίζει 100 σπίτια για Νοτιοαμερικανούς σε περιοχές καταστροφών

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More