Πίσω την έχει

Μια ουρά, που αν καταλήξουμε , να μετρήσουμε τα σωστά και τα λάθη μας, ίσως και να καταλήξουμε και κάπου.

Τέτοια ουρά, που αν θελήσουμε εμείς και μόνο να αναμετρηθούμε με τα λάθη μας,μόνο λιγοστά σωστά μας, θα κυβερνήσουν εκείνο το καράβι.

Που το τιμόνι του ,θα στρίβει , μόνο αν εμείς το διατάξουμε ,αφού την ευθεία και την ομαλή του πορεία, το χουμε θέσει σε τέτοια φόρμα, ώστε να τα καταφέρει και μόνο του.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται , μου λεγε η καθηγήτριά μου η φιλόλογος και εγώ αφού μεγάλωσα, κατάλαβα, πως ούτε αυτά θα πρεπε να μην παραλείπονται.

Μπορεί εμείς να τα αντιλαμβανόμαστε ορθά , σωστά, μα ο άλλος , που δεν είμαστε εμείς, ίσως ή και σίγουρα να αδυνατεί να προσεγγίσει τα δικα΄μας μέτρα και ανάλογης βαρύτητας και ποιότητας σταθμό.

Ένα φρούτο είναι κι αυτό, νόστιμο , εύγευστο και θρεπτικότατο θα σας πω εγώ , αλλά , πολλά τα αλλά που το συνοδεύουν, ως ανάθεμα και όχι μόνο.

ΠΊΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ , λένε, λέμε και ευχόμαστε να γίνει πραγματικότητα, ότι δεινά κι άθλια διανύουμε, ούτως ώστε να γίνουν έμπρακτες αποδείξεις για μυαλά , που δεν μπαίνουν καν στον κόπο όχι μόνο της ενσυναίσθησης, παρά εκείνου του αισθήματος που λέγεται απλα και λιτά, ανθρωπιά.

Τι κι αν παλεύουμε και πασχίζουμε να δουν και να μας κατανοήσουν, να μας νιώσουν και να μας αισθανθούν, χωρίς απαραίτητα να μας δικαιολογήσουν , ακόμα και να μας δώσουν αφέσεις των αμαρτιών μας.

Εξάλλου όλοι ξέρουμε που χωλαίνει η ψυχή , ο νους και η καρδιά μας, όλη μας η ζωή και τα κακοτράχαλά της ή ομαλά της καλντερίμια ή μονοπάτια.

Ένα ζητούμε και αποζητούμε, μα δε βλέπουμε φως στο τούνελ, καθώς ο καθοδηγητής του, φρόντισε να αποφορτίσει τις μπαταρίες του εγκεφάλου τους και να τους κάνει να μεταλλαχτούν και να απαλαχτούν μια και καλή απ το πιο ουσιώδες αξίωμα του ατόμου.

ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ.

Απάνθρωποι παντού, υπάνθρωποι κυριεύουν τη ζωη μας και γεύονται απ τις καμμένες απ τις στάχτες σάρκες μας .

Μα δικός μας σκοπός να αναγεννηθούμε μέσα απ αυτές και να νιώσουμε, να βιώσουμε και να επιδιώθουμε τις ανατάσεις μας.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΙΧΩΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ!

Άννα Ζανιδάκη

Πηγή: από e-mail

The post Πίσω την έχει first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Κουρούπη “Το δέντρο στο νοσοκομείο με τις μαριονέτες”

Παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου «Αντιγόνη Ν. Ζουρούδη – Η Μάνα της Δωδεκανήσου» της Άννας Χαρίτου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Χρ. Χήρα “Ο Μεγάλος Υπερσιβηρικός”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More