Άγιοι Ανάργυροι: «Χειριστικές συμπεριφορές και επιλεκτική αμνησία» η γνωμάτευση των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο της Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι: Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν» βρίσκεται ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα, καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής (07/04).

Ο 39χρονος που την προηγούμενη εβδομάδα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πρώην σύντροφό του έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, βρισκόταν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με την αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι την οποία είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής Γρίβα εντοπίστηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πεσμένος στο έδαφος τα ξημερώματα, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τον βρήκαν με εμφανή σημάδια στον λαιμό και χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος, αφού προσποιήθηκε ότι κοιμόταν κατά τη διάρκεια ελέγχου, χρησιμοποίησε τους επιδέσμους, που είχε στο κεφάλι, προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή του. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον εντόπισαν στην τουαλέτα του ψυχιατρικού τμήματος.

Κατά τη μία τα ξημερώματα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ο 39χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Εκεί οι γιατροί τού έκαναν ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν, αφού δεν είχε σφυγμό, και προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου, καθώς πέρασαν αρκετά λεπτά χωρίς να οξυγονώνεται. Η κατάστασή του, μάλιστα, θεωρείται κρίσιμη.

Ο δράστης της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβας κρίθηκε, την Πέμπτη, προφυλακιστέος. Κατά πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας επικαλέστηκε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του και ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, χωρίς να κάνει αναφορά στη δολοφονική επίθεση εναντίον της συντρόφου του. Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε τοξικοεξαρτημένος και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο ή μειωμένος καταλογισμός.

Άγιοι Ανάργυροι: Με ποιον τρόπο προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο δολοφόνος της Κυριακής

Με τις γάζες που φορούσε στο κεφάλι του, από τα τραύματα που είχε προκαλέσει στον εαυτό του αμέσως μετά το έγκλημα που διέπραξε μπροστά από το Τμήμα Αγίων Αναργύρων, προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής.

Όλα έγιναν λίγο μετά τα ξημερώματα της Κυριακής, με τον δολοφόνο να επιχειρεί να αυτοκτονήσει μέσα στην τουαλέτα του κελιού του που βρίσκεται στην πέμπτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Οι φύλακες τον εντόπισαν στις 12 και 25.

«Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία είχε στηρίξει σε βίδα. Άμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας όποιος μετέβη στην πτέρυγα μαζί με τους διαθέσιμους υπαρχιφύλακες της βάρδιας οι οποίοι οδήγησαν το κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού», ανέφερε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται στην εντατική.

«Χθες εφημέρευε το Αττικό νοσοκομείο, 1 η ώρα τα μεσάνυχτα ήρθε ο 39χρονος φερόμενος ως δολοφόνος, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μεγάλη μάχη να τον σώσουν, να τον παραδώσουν υγιή στη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα ζήσει», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο 39χρονος, σύμφωνα και με την οδηγία που είχε δοθεί στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αποκαλύπτει το MEGA, βρισκόταν υπό αυστηρή επιτήρηση, καθώς προβλεπόταν κάθε 20 λεπτά έλεγχος του κελιού του, όπου βρισκόταν με τρεις ακόμη κρατούμενους, ενώ το κελί δεν άνοιγε ούτε κατά τη διανομή του φαγητού.

Ο πατέρας της Κυριακής υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος της κόρης του συνεχίζει να παίζει θέατρο.

«Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα; Κανένας. Ο λογικός που έχει σώας τας φρένας, γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει, θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του. Με αυτό το πανούργο το μυαλό που έχει αυτός ο άνθρωπος, μπορεί και να αρπάξει πιστόλι και να σκοτώσει και κάποιον άλλον άνθρωπο. Κινδυνεύουν ακόμα και οι φρουροί που είναι δίπλα του», είπε.

Ο δράστης μέχρι και λίγες ώρες προτού αποπειραθεί να αυτοκτονήσει επέμενε ότι δεν θυμάται το παραμικρό από τη στιγμή της φονικής επίθεσης.

«Δε θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακα και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι», ισχυρίζεται ο δράστης.

«Χειριστικός, με επιλεκτική αμνησία» λένε οι ψυχιατρικές γνωματεύσεις

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega, οι ψυχίατροι που είδαν τον 39χρονο αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, ενώ κάνουν λόγο για «παρορμητικές χειριστικές συμπεριφορές».

Συγκεκριμένα, ο πρώτος ψυχίατρος που είδε τον 39χρονο την Παρασκευή, την ημέρα, δηλαδή, που προφυλακίστηκε σημείωσε: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμάται όμως ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο). Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Το Σάββατο τον 39χρονο εξέτασε δεύτερος ψυχίατρος, στη γνωμάτευση του οποίου αναφέρεται: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Άγιοι Ανάργυροι: «Οι ευθύνες θα καταλογιστούν»

«Το στοίχημα είναι να αλλάξουμε στο κράτος όσα περισσότερα γίνεται και μας πληγώνουν», έγραψε στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπησή του ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο έγκλημα των Αγίων Αναργύρων.

«Είναι αδιανόητο να πέφτει νεκρή μια νέα γυναίκα από το χέρι του πρώην συντρόφου της λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο κατέφυγε για να ζητήσει προστασία από αυτόν. Μας πόνεσε και μας εξόργισε όλους, εμένα πρώτο. Το τι έγινε και τι δεν έγινε αποκαλύφθηκε από την ταχεία έρευνα που διενήργησε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., οι ευθύνες θα καταλογιστούν και όποιοι από τους αστυνομικούς πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν, ενώ ο δράστης είναι ήδη αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη», ανέφερε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της 28χρονης.

Συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής: «Ζω τον χειρότερο εφιάλτη» -«Ζητώ από όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες να μιλούν, μην φοβάστε κανέναν»

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ξαναλέω και ζητώ από όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες να μιλούν. Μιλήστε, μιλήστε. Μιλήστε στους δικούς σας. Μην φοβάστε κανέναν! Η κορούλα μου δε θα γυρίσει πίσω αλλά μπορούν να σωθούν άλλα κορίτσια».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «αυτό που μου έχει συμβεί είναι το χειρότερο που μπορεί να τύχει στον γονιό που καλείται να θάψει το παιδάκι του, μετά από τόσες θυσίες που έκανε να το μεγαλώσει και να το φτάσει στην ηλικία των 28 χρονών».

«Μιλήστε, μιλήστε. Μιλήστε στους δικούς σας. Μην φοβάστε κανέναν»

«Ζω τον χειρότερο εφιάλτη και δεν μπορώ να ξυπνήσω. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει και δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Βασανίστηκα και παιδεύτηκα να μεγαλώσω και τα δύο κορίτσια μου από την ηλικία των 5 και 6 χρονών η καθεμιά τους, μόνος μου και να τα αποδώσω στην κοινωνία χρήσιμους ανθρώπους και ξαφνικά ήρθε ο δολοφόνος και μου σκότωσε την Κυριακή μου» συμπλήρωσε ο τραγικός πατέρας..

Χρυσοχοΐδης: «Η αστυνομία δεν τρέχει τόσο όσο οι εξελίξεις – Δημιουργούνται ασφαλείς στέγες»

ο πρόβλημα είναι πως και η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει ακόμη όσο τρέχουν οι εξελίξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας τα περιστατικά βίας που φθάνουν στα αστυνομικά τμήματα και την αντίδραση της αστυνομίας με αφορμή τη γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

Παράλληλα, φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα εφαρμοστεί το μέτρο με ασφαλείς στέγες για γυναίκες που καταγγέλλουν πως είναι σε κίνδυνο.

«Εξασφαλίζουμε ασφαλή στέγη σε κάθε περιοχή για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Και να μπορεί να πάει με τα παιδιά της αν χρειαστεί. Σε όλη τη χώρα, για όσο χρειαστεί. Έχουμε βρει στην Αθήνα ήδη χώρους. Μέσα στην εβδομάδα ενεργοποιείται το μέτρο. Όλα τα αστυνομικά τμήματα θα στείλουν σε πιο σημείο θα υπάρχει αυτός ο χώρος» ανέφερε.

The post Άγιοι Ανάργυροι: «Χειριστικές συμπεριφορές και επιλεκτική αμνησία» η γνωμάτευση των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο της Κυριακής first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Αττική: Συνελήφθη 24χρονος για εκδικητική πορνογραφία

Κουνέλα στην κυριολεξία! Αυτή η γυναίκα έχει… 44 παιδιά (vid)

Tips για πιο ευχάριστη γυμναστική στο σπίτι σας

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More