«Άκυρο» για τον Χάντερ Μπάιντεν – Δεν θα μπει στο αρχείο η ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή

Δικαστής απέρριψε το αίτημα του γιου του προέδρου Μπάιντεν να μπει στο αρχείο ποινική δίωξη σε βάρος του για φοροδιαφυγή

Ομοσπονδιακός δικαστής στο Λος Άντζελες απέρριψε τη Δευτέρα σειρά αιτημάτων που υπέβαλε ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, για να μπει στο αρχείο ποινική δίωξη σε βάρος του για φοροδιαφυγή, υποδεικνύουν δικόγραφα.

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που διατυπώνονται στις συνολικά οκτώ προσφυγές που απέρριψε ο δικαστής Μαρκ Σκάρσι ήταν ότι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ενήργησαν εξαιτίας της πίεσης που τούς ασκήθηκε από Ρεπουμπλικάνους, ή ότι ο 54χρονος πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας έχει ασυλία για την υπόθεση, αφού είχε κλείσει εξωδικαστική συμφωνία.

Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε αθώος όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη μη καταβολή των αναλογούντων φόρων ύψους 1,4 εκατ. δολαρίων της φορολογητέας ύλης της περιόδου 2016-2019, ενώ φέρεται παράλληλα να σπαταλούσε εκατομμύρια για να αγοράσει ναρκωτικά, υπηρεσίες συνοδών, εξωτικά αυτοκίνητα και άλλα είδη πολυτελείας.

Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει τον Ιούνιο, μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αναμέτρηση που αναγγέλλεται αμφίρροπη και βαθιά πολωτική ανάμεσα στον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπάιντεν, σε βάρος του οποίου διενεργείται επίσης έρευνα από την Βουλή των Αντιπροσώπων, και τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, το πρώτο παιδί προέδρου εν ενεργεία σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στην ιστορία των ΗΠΑ, πρόκειται εξάλλου να δικαστεί χωριστά στο Ντέλαγουερ για παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν τοξικοεξαρτημένος.

Και σ’ αυτή την υπόθεση, δήλωσε αθώος και υπέβαλε, μάταια, αιτήματα η δίωξη να μπει στο αρχείο.

Πηγή

The post «Άκυρο» για τον Χάντερ Μπάιντεν – Δεν θα μπει στο αρχείο η ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Απειλητικά μηνύματα δεχόταν ο 54χρονος τοπογράφος στο Ψυχικό

Ο Κιρ Στάρμερ σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών μετά την εκλογική νίκη του, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη νίκη του κόμματος μετά τον Τόνι Μπλερ. Ο Στάρμερ, που τώρα είναι πρωθυπουργός, ανανέωσε το υπουργικό συμβούλιο με την τοποθέτηση πολλών νέων προσώπων σε σημαντικές θέσεις. Κορυφαίες θέσεις στο νέο υπουργικό συμβούλιο Ρέιτσελ Ριβς – Υπουργός Οικονομικών, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση. Η Ριβς, πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, θα αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η ανάπτυξη της οικονομίας και η διαχείριση του εθνικού χρέους​​. Άντζελα Ρέινερ – Αναπληρώτρια πρωθυπουργός και Υπουργός Οικισμού, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Ρέινερ, γνωστή για το δύσκολο παρελθόν της και την πρώιμη καριέρα της ως συνδικαλίστρια, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση πολιτικών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις κοινότητες​​. Ντέιβιντ Λάμι – Υπουργός Εξωτερικών, με εμπειρία στη διαχείριση των διεθνών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου​​​​. Ιβέτ Κούπερ – Υπουργός Εσωτερικών, η οποία θα επικεντρωθεί σε θέματα μετανάστευσης και αστυνόμευσης. Η Κούπερ επιστρέφει στο προσκήνιο με πλούσια εμπειρία από προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις​​. Γουές Στρίτινγκ – Υπουργός Υγείας, έχοντας επανέλθει δυναμικά στην πολιτική σκηνή μετά από προσωπική μάχη με τον καρκίνο. Στόχος του είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)​​​​. Μπρίτζετ Φίλιπσον – Υπουργός Παιδείας, με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας​​. Επιπλέον, η κυβέρνηση περιλαμβάνει έμπειρα στελέχη όπως ο Τζον Χίλι στο Υπουργείο Άμυνας, η Σαμπάνα Μαχμούντ ως Υπουργός Δικαιοσύνης, και η Λούσι Πάουελ ως Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού​​​​. Με αυτή την ομάδα, ο Στάρμερ επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση και να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σλοβακία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρόμπερτ Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More