Εορτολόγιο 30 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν σήμερα: Ο Άγιος Ιωάννης ο Συγγραφέας της Κλίμακος ο Σιναΐτης. Ο Άγιος Ζαχαρίας ο Ιερομάρτυρας και Μητροπολίτης Κορίνθου. Ο Άγιος Σωφρόνιος ο Επίσκοπος Ιρκούτσκ. Β Εβδομάδα Νηστειών.

Ο Άγιος Ζαχαρίας ήταν Επίσκοπος Κορίνθου και συκοφαντήθηκε από τους Τούρκους ότι συνεργαζόταν με τους Ενετούς, κατά την εκστρατεία του Μοροζίνη στην Ελλάδα, για την απελευθέρωση των Ελλήνων. Συνελήφθη και αφού βασανίστηκε σκληρά οδηγήθηκε στον κριτή, ο οποίος τον προέτρεψε να αρνηθεί τον Χριστό και να γίνει μουσουλμάνος. Ο Ζαχαρίας, με αηδία άκουσε την πρόταση αυτή του κριτή και γι’ αυτό βασανίστηκε φρικτά. Καταδικάστηκε να καεί ζωντανός στη φωτιά περιστρεφόμενος! Οι χριστιανοί της Κορίνθου κατόρθωσαν, αφού πρόσφεραν μεγάλο χρηματικό ποσό στον Τούρκο έπαρχο, να μεταβληθεί ο φρικτός αυτός τρόπος της θανατικής καταδίκης. Έτσι ο νέος ιερομάρτυρας Ζαχαρίας αποκεφαλίστηκε στην Κόρινθο, 30 Μαρτίου 1684 μ.Χ., Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης.

Πηγή

The post Εορτολόγιο 30 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Τι θα συμβεί αν βάλεις ένα παγάκι πάνω στο μπιφτέκι (vid)

Γλυκά Νερά: Η εταιρεία που κατασκευάζει το πολεμικό drone έβγαλε ανακοίνωση – Πώς έγινε η πτώση

Κλείστε το ένα μάτι και ο κύκλος θα εξαφανιστεί – Οι εξηγήσεις για 6 πασίγνωστες οφθαλμαπάτες! (vid)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More