ΣΥΡΙΖΑ: Ολονύχτιες «ζυμώσεις» για τον αντίπαλο του Κασσελάκη

Σε τετραπλές εκλογές για την επανεκλογή προέδρου οδηγείται και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντελώς νέα δεδομένα στην Κουμουνδούρου προκαλεί η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προκάλεσε τεράστια ενόχληση και εκνευρισμό που δεν μπορούσε να κρυφτεί, στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη – που πάντως «σήκωσε το γάντι», προαναγγέλλοντας προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή αρχηγού.

Η πλευρά της ηγετικής ομάδας θα επιχειρήσει με fast track διαδικασίες, ακόμα και μέσα στον Μάρτιο, να στήσει τη νέα εσωκομματική κάλπη, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το στενό χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές. Την ώρα, η εσωκομματική αντιπολίτευση βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης ενός και μόνο υποψηφίου, που θα είναι ικανός να κερδίσει τη δύσκολη αυτή μάχη.

Σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ακόμα και κατάθεση υποψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

«Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση στην κριτική που του ασκείται τις τελευταίες εβδομάδες, διαμηνύοντας εν κατακλείδι: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας «καθαίρεσε» τον Κασσελάκη

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία κίνηση με την οποία εγκλώβισε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον αναγκάζει να πάει σε εσωκομματικές εκλογές επανεκλογής του από τη βάση.

Ως σκηνοθέτης του έργου που παρακολουθούμε εδώ και επτά μήνες και δρώντας όλον αυτόν τον καιρό στο παρασκήνιο, ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη για να ωθήσει τα πράγματα σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, ελπίζοντας ότι θα «φάει» τον Κασσελάκη, που δεν έχει κάνει γκελ στην ελληνική κοινή γνώμη. Κατηγόρησε λοιπόν τον διάδοχό του ότι επιδιώκει «λευκή επιταγή τριετίας» ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, πράγμα που, όπως αναφέρει, «προεξοφλεί μία εκλογική αποτυχία». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άφησε και σοβαρές αιχμές εναντίον των στελεχών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτήσουν τη Νέα Αριστερά, αλλά σε αυτή τη φάση στόχος του είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και αν κάποιοι στο επιτελείο του νέου προέδρου επέμεναν ότι με την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας διευκολύνει τα σχέδια του Στέφανου Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ζητά «λευκή επιταγή τριετίας»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να ζητά «λευκή επιταγή» τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν. Αδιαφορώντας για το τι αυτό θα σημαίνει για την παράταξη και τη χώρα. Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα Συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας. Ένα Συνέδριο όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει», έγραψε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απολύσει τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Ο. του κόμματος, όχι χθες αλλά την ημέρα που πήγε σε εκείνη την πολιτική εκδήλωση με θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Νέα διαφωνία Τσίπρα – Τσακαλώτου: «Δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

Στον Αλέξη Τσίπρα δεν απάντησε χθες μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης. Απάντησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και αυτό είναι μία ένδειξη πως ο παλιός και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν σε μία φάση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

«Όχι, Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας, και ποιος μπορεί να υποστηρίξει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή. Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει. Άρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όταν ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή Μνημονίου», έγραψε στην μακροσκελή ανάρτησή του ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στις αιχμές που άφησε στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του και εναντίον όλων όσοι συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.
Και κατέληξε: «Άρα πριν μας “αναλύσεις” τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!».

Γρίφος ο Πολάκης

Πολλοί θεωρούν ως δεδομένη τη στήριξη του Παύλου Πολάκη στον Στέφανο Κασσελάκη παρά το ρήγμα που άνοιξε στις μεταξύ τους σχέσεις. Οι εκτιμήσεις για το ποια στάση θα κρατήσει διίστανται.

Αν και η σχέση εμπιστοσύνης φέρεται να έχει διαρραγεί ωστόσο σε αυτή την αναμπουμπούλα ο Σφακιανός τασσόμενος στο πλευρό του κ. Κασσελάκη όπως το περασμένο καλοκαίρι ίσως και να επιδιώξει να αποκαταστήσει τη σχέση του.

Ωστόσο η καθαίρεσή του από τη θέση υπαρχηγού με τον κ. Κασσελάκη να μην του συγχωρεί το γεγονός ότι του στέρησε το δικαίωμα στο να αποκτήσει και εκείνος τη δική του οικογένεια με παιδί ίσως και να έχει στοιχίσει στον κ. Πολάκη και το ρήγμα να είναι όντως αγεφύρωτο.

Στη μέγγενη ο Παππάς

Στην πλέον δύσκολη θέση βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στην κρίσιμη 48ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμαμτείας φαίνεται ότι τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της Όλγας Γεροβασίλη και του Αλέκου Φλαμπουράρη αδειάζοντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη με γνώση των συσχετισμών εκτός από το γεγονός ότι έχει χάσει ήδη τη μισή επιρροή στην οργανωμένη βάση εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσει αυτή τη φορά να παίξει το ρόλο του kingmaker.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όπως προσθέτουν έχει κάθε λόγο να νιώθει πανίσχυρος και να ην έχει ανάγκη τη βοήθειά του.

The post ΣΥΡΙΖΑ: Ολονύχτιες «ζυμώσεις» για τον αντίπαλο του Κασσελάκη first appeared on Kliktv.gr.

Related posts

Σε κατάσταση συναγερμού οι χώρες της Καραϊβικής για τον τυφώνα Μπέριλ

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα – Το μέτωπο κινείται προς τον Κοιλιωμένο

Λαμία: Σε κατάσταση μέθης ανήλικη διακομίστηκε στο νοσοκομείο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More